Keystone logo

31 MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Kewangan Antarabangsa
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (31)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan Antarabangsa

Pelajar di MSc program Kewangan Antarabangsa sering memilih program ini untuk mengembangkan pemahaman mereka dan kemahiran yang diperlukan untuk beroperasi dalam persekitaran kewangan global. Tahap maju dalam bidang ini menyediakan tambah sumber dan peluang untuk graduan dari program ini.

Dunia perniagaan moden beroperasi pada tahap dan pemimpin perniagaan global mesti menghulurkan diri mereka untuk berfungsi dengan baik dalam persekitaran ini. The MSc dalam program Kewangan Antarabangsa adalah kursus pengajian yang meliputi mata pelajaran seperti teori dan amalan pembiayaan moden, konsep risiko dan etika dalam kewangan antarabangsa, peraturan kewangan antarabangsa, pasaran kewangan yang timbul, sisi undang-undang kewangan, dan penilaian. Bergantung kepada program khusus, kursus sebenar terlibat dalam program ini akan merangkumi beberapa perkara tertentu dalam bidang kewangan antarabangsa.

Selepas tamat pengajian dari MSc program Kewangan Antarabangsa, graduan boleh mengharapkan kerjaya yang memuaskan dan gaji tinggi. Mereka boleh membangunkan hubungan perniagaan dengan orang-orang yang boleh memberi kesan kepada matlamat kerjaya mereka secara positif. Graduan berkelayakan untuk banyak jawatan berpengaruh yang tidak terdapat kepada orang-orang yang tidak melengkapkan program ini.

Kos program ini akan berbeza-beza bergantung kepada kedua-dua institusi akademik dan negara di mana sekolah yang terletak. Dalam usaha untuk menentukan program yang paling sesuai, pelajar perlu mengkaji semula maklumat yang diberikan oleh setiap sekolah. Sekolah-sekolah juga harus dihubungi untuk maklumat berkenaan khusus fi dan kos yang berkaitan.

Pelajar sering datang dari kerja kursus mereka dengan tahap yang lebih besar kepakaran dalam bidang-bidang seperti kewangan korporat dan analisis kewangan.Graduan dapat meletakkan persediaan akademik mereka bekerja kerana mereka mempengaruhi perniagaan dan komuniti. Graduan boleh mendapati bahawa mereka memohon jawatan seperti penganalisis kewangan, penganalisis kredit, penganalisis korporat, pengurus aset, pakar pengurusan risiko, pengurus komunikasi kewangan, pengurus pematuhan, dan banyak lagi.

&nbsp

Keperluan untuk memohon untuk MSc dalam Kewangan Antarabangsa adalah berbeza untuk setiap sekolah. Menggunakan pangkalan data untuk penyelidikan yang banyak sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.