Keystone logo

165 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Keselamatan Siber 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Keselamatan Siber
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (165)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Keselamatan Siber

Teknologi komputer telah memaksa semua orang untuk mengubah cara mereka melakukan perkara-perkara. Malah penjenayah telah menyesuaikan diri dengan era maklumat. Itulah mengapa perniagaan yang jujur ​​dan rakyat memerlukan perkhidmatan profesional bagi mereka dengan Ijazah Sarjana Sains (MSc) dalam Keselamatan Siber.

Apakah MSc Keselamatan Siber? Ia adalah ijazah lanjutan yang sesuai untuk mereka yang sudah telah menamatkan program ijazah sarjana dalam bidang sains komputer atau teknologi maklumat. Ia memberi tumpuan kepada isu-isu yang berkaitan dengan jenayah yang dilakukan menggunakan teknologi komputer. Bukan sahaja pelajar belajar tentang kaedah teknikal digemari oleh penjenayah, mereka juga mengkaji isu-isu undang-undang dan sosial yang kompleks yang dihadapi dunia digital. Topik kajian termasuk seni bina keselamatan, pertahanan rangkaian, perlindungan data dan pengurusan risiko. Beberapa program juga menggabungkan ringkasan keseluruhan teguh perkara cabang seperti pengintipan industri dan forensik digital.

Selepas menamatkan salah satu daripada program-program ijazah, graduan boleh mereka bentuk dan melaksanakan sistem keselamatan yang memenuhi keperluan perniagaan. Mereka boleh menganalisis sistem yang sedia ada dan ujian bagi kelemahan keselamatan. Mereka menyelaraskan prosedur keselamatan untuk mematuhi proses perniagaan dan mencari jalan untuk menghadkan konflik antara fungsi produktif dan kaedah perlindungan data.

Kebanyakan program-program ini memerlukan sekurang-kurangnya dua tahun pengajian tambahan melebihi tahap sarjana muda. Kos akan berbeza-beza. Mereka yang berminat perlu menghubungi jabatan kemasukan institusi di bawah pertimbangan untuk maklumat khusus mengenai yuran dan tuisyen.

Kerjaya sebagai seorang pakar keselamatan rangkaian menanti orang-orang yang berjaya menamatkan salah satu daripada program-program ijazah. Kerja-kerja yang besar untuk syarikat atau organisasi kerajaan tunggal. Lain mencari pekerjaan dengan syarikat-syarikat keselamatan rangkaian yang mengendalikan keperluan pelbagai kontrak pada satu masa.Graduan mengisi pelbagai peranan sebagai penganalisis keselamatan, penguji penembusan rangkaian, penganalisis kelemahan dan arkitek keselamatan. Kerja-kerja untuk syarikat-syarikat yang mereka bentuk dan membina perkakasan dan perisian keselamatan rangkaian produk baru. Lain mencari kerjaya yang memuaskan sebagai bebas perunding keselamatan siber.

Adalah penting untuk melihat seberapa banyak pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai sesuatu kursus pengajian. Untuk profesional yang bekerja, kelas online menawarkan pendidikan berkualiti yang sesuai dalam jadual sibuk. Pelajar antarabangsa juga mendapat manfaat daripada fleksibiliti pembelajaran jarak jauh. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.