Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 74 MSc dalam Kerja Sosial 2024

74 MSc Program dalam Kerja Sosial 2024

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang ingin mengejar Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kerja Sosial boleh menikmati kerjaya yang memuaskan. Mempunyai ijazah lanjutan dalam bidang ini akan menyediakan profesional dengan pendidikan dan pengalaman mereka perlu bersaing untuk pelbagai peluang kerjaya dalam bidang ini.

Apakah MSc Kerja Sosial? Sarjana Sains dalam Kerja Sosial akan menyediakan pelajar dengan asas yang mereka perlukan untuk menjadi profesional yang berjaya dan berkesan. Pelajar akan menyiapkan kerja kursus akademik dan amalan klinikal, yang akan membolehkan mereka untuk membuat cabang ke dalam kepekatan tertentu seperti perkahwinan, keluarga, kesihatan mental, kaunseling dan pendidikan. Pelajar yang lulus daripada program ini akan mendapati banyak peluang kerjaya yang terdapat di mana mereka boleh memenuhi kebajikan sosial individu dan masyarakat mereka tinggal dalam.

Salah satu manfaat yang graduan keuntungan dari program ini adalah keupayaan untuk meneruskan pembangunan profesional mereka sambil belajar bagaimana untuk meningkatkan proses pertumbuhan manusia dengan kemahiran organisasi, analisis, dan sosial mereka. Individu lebih memahami undang-undang dan dasar sosial, yang mereka boleh gunakan untuk menambah baik penyampaian perkhidmatan sosial dalam persekitaran yang berbeza.

Kos program ini berbeza-beza bergantung pada institusi itu, dan kursus yang boleh mengambil masa sehingga tiga tahun untuk disiapkan. Adalah penting untuk individu teliti penyelidikan pilihan mereka sebelum memilih program untuk mendaftar masuk.

Ramai individu yang menamatkan pengajian dengan memiliki Sarjana Kerja Sosial memilih untuk mengejar kerjaya am dalam kerja-kerja sosial, di mana mereka bekerja di rumah penjagaan, rumah sakit, sekolah, dan tempat-tempat lain.Lain memilih untuk meneruskan pembangunan profesional dan pengetahuan dengan mengambil bahagian dalam penyelidikan dan Ph.D. program. Tanpa mengira laluan yang dipilih, graduan mempunyai nilai, kemahiran, pendidikan, dan kelayakan maju mereka perlukan untuk berjaya dalam bidang tersebut.

&nbsp

Walaupun kerja sosial secara amnya memerlukan pelajar untuk mengambil bahagian dalam persekitaran klinikal dan hands-on, banyak institusi menawarkan program pembelajaran jarak jauh di samping tetapan bilik darjah tradisional. Online dan pembelajaran jarak jauh adalah pilihan yang hebat untuk pelajar yang sedang bekerja dan ingin melanjutkan kerjaya mereka tanpa mengambil rehat. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara anda boleh mengembangkan potensi dan peluang kerjaya anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • MSc
  • Sains Sosial
  • Kerja Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (74)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian