Keystone logo

15 MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Pembuatan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Kejuruteraan Pembuatan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Pembuatan

MSc adalah pendek untuk Ijazah Sarjana Sains, ijazah yang dianugerahkan untuk pengajian luas dalam bidang sains dan teknologi. Anda boleh mula belajar pada gelaran ini setelah mencapai bachelor dalam bidang yang berkaitan.

Apakah MSc dalam Kejuruteraan Pembuatan? Ijazah ini mengambil pandangan yang lebih mendalam pada alat, bahan, dan kaedah yang digunakan dalam pembuatan pengeluaran besar-besaran. Dalam bidang ini, anda boleh mengkaji tekstil, logam, atau sebatian makmal yang dicipta. Kursus mungkin termasuk pembuatan tambahan, aplikasi polimer, dan pembuatan bersandar. Latar belakang yang mantap dalam sains atau kejuruteraan adalah satu kemestian, dan ia juga membantu jika anda mempunyai latar belakang sama ada pengurusan bahan atau matematik. Sesetengah program memerlukan disertasi atau tesis untuk menyelesaikan ijazah ini.

Sesetengah kemahiran yang diperolehi dalam program ini termasuk penyelesaian masalah, organisasi, dan keselamatan makmal. Penyelesaian masalah dan organisasi boleh digunakan dalam kehidupan untuk menangani isu-isu yang mungkin timbul. Anda juga boleh menjimatkan masa dan wang apabila anda secara efisien mengatur kehidupan anda. Keselamatan makmal termasuk kesedaran situasional, yang juga berguna setiap hari.

MSc dalam Kejuruteraan Pembuatan tidak datang secara percuma, tetapi kos yang tepat bergantung kepada pelbagai faktor. Sekolah yang anda pilih, berapa lama anda menghabiskan melengkapkan ijazah anda, dan sama ada anda mengambil kursus dalam talian semua boleh mempengaruhi kos ini.

Terdapat beberapa laluan yang boleh anda ambil dengan ijazah ini, dalam penyelidikan dan pengeluaran. Ijazah kejuruteraan pembuatan boleh menghasilkan gelaran pekerjaan seperti perunding perniagaan, juruteknik kejuruteraan, atau penganalisis penyelidikan operasi. Dengan tumpuan dalam kesinambungan, anda boleh mencari peluang dalam pengurusan sumber juga. Pekerjaan ini diperlukan di syarikat, kilang, dan ladang di seluruh dunia.

Universiti di beberapa negara menawarkan MSc dalam Pembuatan dan Kejuruteraan; semua yang anda perlu lakukan ialah mencari yang betul untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.