Keystone logo

95 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Komputer Kejuruteraan Komputer 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Komputer
  • Kejuruteraan Komputer
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (95)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Komputer Kejuruteraan Komputer

Mereka yang berminat untuk melanjutkan pengetahuan mereka dalam bidang yang menarik boleh mempertimbangkan mengikuti ijazah lanjutan dalam mata pelajaran. Sarjana Sains adalah program siswazah-tahap yang membolehkan pelajar-pelajar dalam bidang teknologi atau sains yang berkaitan dengan menyelidiki jauh ke dalam kursus tertentu untuk menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya. Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Komputer boleh menarik minat ramai individu dari segi teknikal berfikiran.

Apakah MSc Kejuruteraan Komputer? Mereka yang berjaya menamatkan pengetahuan keuntungan program yang luas dalam sains komputer, matematik, fizik, dan kejuruteraan elektrik. Kelas biasa termasuk reka bentuk dan penciptaan komputer, pembangunan perkakasan, pembangunan perisian, dan rangkaian komunikasi. Tumpuan boleh didapati di kebanyakan program, dan sering termasuk kecerdasan buatan, fotonik dan pemprosesan isyarat optik, pengkomputeran aplikasi tertentu, dan reka bentuk perkakasan.Sebagai Sarjana Sains, kebanyakan program termasuk keperluan penyelidikan dan tesis dan mungkin mengambil masa dua hingga tiga tahun untuk disiapkan.

Manfaat yang menerima pelajar selepas menamatkan program kejuruteraan komputer termasuk kecekapan meningkat dan pengetahuan dalam bidang subjek diingini, pemikiran yang lebih tinggi dan kemahiran menyelesaikan masalah, dan kemampuan untuk berjaya dalam salah satu bidang teknikal yang paling pesat berkembang di dunia.

Program harga berbeza di seluruh dunia dan boleh menjadi sangat berbeza dari satu institusi yang lain. Para pelajar boleh mendapat manfaat daripada teliti menyelidik setiap program semasa mereka masih dalam fasa calon. Ini memastikan bahawa kos tuisyen selaras dengan jangkaan mereka.

Kerjaya untuk individu graduan dengan ijazah dalam kejuruteraan komputer adalah luas.Ramai pelajar membangunkan kerjaya yang berjaya dalam pengesan perkakasan dan pembangunan, reka bentuk komputer kelompok dan operasi, kejuruteraan pengukuran, kejuruteraan keselamatan, dan teknologi audio. Mana-mana profesion yang memerlukan keupayaan untuk bekerja dengan sistem maklumat moden kompleks boleh menjadi kerjaya bagi pelajar yang mendapat ijazah ini.

&nbsp

Program kejuruteraan komputer boleh didapati di seluruh dunia. Sejumlah besar institusi menawarkan program dalam talian, jadi pelajar dengan sambungan internet boleh mengambil bahagian dari mana-mana sahaja. Untuk memulakan, individu yang berminat boleh menggunakan penyenaraian program kami dan membawa borang yang mengetahui maklumat lanjut. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.