Keystone logo

64 MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Angkasa 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Kejuruteraan Angkasa
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (64)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Angkasa

Kejuruteraan aeroangkasa memberi tumpuan kepada reka bentuk, pembangunan, ujian dan pengeluaran sistem aeroangkasa. Ia menangani masalah kompleks yang berkaitan dengan penerbangan dalam atmosfera Bumi dan seterusnya.

Semasa ijazah kejuruteraan aeroangkasa, anda akan mengambil kursus asas dalam matematik, fizik dan kimia. Kemudian, anda akan beralih ke kerja kursus khusus yang merangkumi subjek yang lebih kompleks seperti aerodinamik, pendorongan dan mekanik penerbangan.

Sebagai graduan kejuruteraan aeroangkasa, anda boleh mendapati diri anda bekerja untuk syarikat aeroangkasa dan pertahanan, mereka bentuk, mengeluarkan dan menguji pesawat dan kapal angkasa untuk kedua-dua aplikasi awam dan ketenteraan. Sebagai alternatif, anda mungkin menyertai agensi kerajaan untuk mengusahakan program aeroangkasa nasional, projek penyelidikan dan pembangunan, atau membantu membentuk dasar dan peraturan.

Dengan pelbagai peluang pekerjaan dan potensi untuk menyumbang kepada inovasi terobosan, ijazah ini merupakan pilihan yang sangat baik untuk mereka yang meminati teknologi dan penerokaan.

MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah.