Keystone logo

150 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Kecerdasan Buatan 2024

Penapis

Penapis

 • MSc
 • Pengajian Teknologi
 • Kecerdasan Buatan
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (150)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MSc Program dalam Pengajian Teknologi Kecerdasan Buatan

  Ijazah sarjana biasanya merupakan ijazah pertama siswazah. Sarjana Sains mewakili pengetahuan yang lebih besar daripada sarjana muda tetapi umumnya memerlukan kurang belajar daripada doktor atau setaraf.

  Apakah MSc dalam Kepintaran Artificial? Sains komputer berusaha untuk meniru proses pemikiran tahap manusia melalui penciptaan kecerdasan buatan. Cawangan sains multidisiplin ini cuba menggunakan pengaturcaraan, alat mekanikal, dan proksi deria untuk melaksanakan tugas yang sebelum ini hanya dapat dicapai oleh orang. Kenderaan autonomi, ramalan tingkah laku jenayah, dan reka bentuk permainan video hanya beberapa aplikasi kecerdasan buatan. Bergantung kepada program anda, ijazah anda mungkin termasuk pengkhususan dalam topik seperti reka bentuk sistem autonomi, sistem pelbagai agen, pembelajaran mesin, dan robotika kognitif.

  Belajar untuk bekerja dengan tingkah laku mesin boleh membantu anda memahami perilaku manusia dengan lebih baik. Ini dapat meningkatkan kemahiran interpersonal anda. Bergantung kepada program anda, anda juga boleh belajar pengaturcaraan komputer canggih dan reka bentuk robot.

  Oleh kerana banyak faktor yang terlibat, anda perlu melakukan penyelidikan individu untuk mendapatkan kos yang tepat untuk Master dalam Kecerdasan Buatan. Sama ada anda memilih untuk belajar di luar negara, dalam talian, atau sambilan boleh memberi kesan yang signifikan terhadap pertimbangan kewangan anda.

  Selepas tamat pengajian, anda secara umumnya akan dapat mencari kerjaya yang berkaitan langsung dengan kecerdasan buatan. Sektor swasta, awam dan bukan keuntungan semua memerlukan pereka yang berpengalaman dalam bidang ini. Industri termasuk penjagaan kesihatan, kewangan, dan hiburan kini menggunakan penganalisis perisian untuk meningkatkan operasi mereka. Kerajaan berminat untuk menggunakan pakar algoritma dalam segala hal dari strategi ketenteraan hingga perancangan bandar. Pertubuhan bukan keuntungan boleh mendapat manfaat daripada menggunakan pereka program untuk mengumpul dan menganalisis data yang berkaitan dengan tujuan mereka.

  Sebagai bidang penyelidikan yang semakin berkembang, anda secara umumnya boleh mendapatkan program kecerdasan buatan di universiti di seluruh dunia. Opsyen yang mudah seperti pengajian sambilan atau kelas dalam talian yang anda boleh ambil di rumah juga kadang-kadang boleh didapati. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.