Keystone logo

35 MSc Program dalam Sains Hayat Hortikultur 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Sains Hayat
  • Hortikultur
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (35)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Sains Hayat Hortikultur

Sarjana Sains adalah ijazah sarjana muda yang menyelam lebih mendalam ke dalam mata pelajaran dalam sains dan teknologi. Dipendekkan kepada MSc, ijazah ini diberikan selepas satu hingga tiga tahun pengajian, bergantung kepada beban kursus anda dan sekolah yang dipilih.

Apakah MSc dalam Hortikultur? Tahap ini masuk ke dalam aspek biologi tumbuhan yang dituai, termasuk cara terbaik untuk membiak, menanam, menanam, menyimpan, dan menghantar buah, sayuran, dan tumbuhan hiasan. Sesetengah program memerlukan kajian biologi dan statistik postharvest, sementara yang lain lebih tertumpu kepada amalan alam yang mesra alam dan melindungi sumber makanan. Berharap untuk melengkapkan tahap ini dengan pemahaman yang lebih mendalam mengenai hasil asal anda.

Pengurusan sumber, perhatian terhadap terperinci, dan kebersihan makanan adalah tiga kemahiran yang dapat anda peroleh semasa belajar hortikultur. Menguruskan sumber, seperti masa, dan memberi perhatian kepada perkara-perkara kecil boleh meningkatkan produktiviti anda. Kebersihan makanan boleh membantu anda memanjangkan umur hasil anda sendiri.

Untuk menentukan kos MSc dalam Hortikultur, pertimbangkan di mana sekolah anda berada dan sama ada anda akan berpindah ke lokasi tersebut atau belajar dalam talian. Kos lain mungkin termasuk pendaftaran dan pembelian buku, yang kadang-kadang anda dapat mengetahui terlebih dahulu.

Dengan ijazah dalam hortikultur, anda boleh memohon pekerjaan dalam kawalan perosak, pengurusan arboreal, landskap, dan pembiakan tumbuhan, untuk menamakan beberapa. Jika anda menumpukan pada teknologi preharvest, anda boleh mencari kerja seperti pengurusan penuaian dan pengeluaran alat. Dengan fokus postharvest, cari karier dalam pengedaran dan penyimpanan. Akhirnya, dengan tumpuan alam sekitar, anda boleh mencari pekerjaan dalam perlindungan tumbuhan, kelestarian, dan bantuan antarabangsa.

Pelbagai sekolah di seluruh dunia mempunyai jabatan hortikultur dengan pelbagai tumpuan untuk dipilih. Ini memberi anda banyak pilihan apabila mengejar ijazah anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.