Keystone logo

11 MSc Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Ekonomi Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan
  • Ekonomi Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Ekonomi Perniagaan

Sarjana Sains (MSc) sering langkah pendidikan seterusnya selepas menamatkan Ijazah Sarjana Muda Sains (BSc). Ini ijazah pasca-siswazah boleh disiapkan dalam masa satu atau dua tahun dan memberikan graduan kemahiran praktikal dan pengetahuan teori untuk berjaya dalam bidang yang mereka pilih.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Ekonomi Perniagaan? ijazah ini sarjana memberi tumpuan kepada mendalamkan pemahaman pelajar terhadap teori ekonomi dan aplikasi praktikal dalam persekitaran perniagaan. Kursus boleh termasuk kelas dalam mikroekonomi, makroekonomi, statistik, pengurusan strategik, persekitaran perniagaan dan ekonometrik. Pada akhir program ini, pelajar mungkin akan diminta untuk melengkapkan kertas penyelidikan pasca siswazah atau projek pada subjek tertentu yang berkaitan dengan maklumat yang dikaji sepanjang kursus. Banyak institusi juga menawarkan peluang untuk mengambil bahagian dalam latihan untuk menimba pengalaman praktikal.

Graduan memperoleh Sarjana Sains dalam Ekonomi Perniagaan berada pada kelebihan daya saing yang besar kerana mereka pemahaman yang mendalam teori ekonomi dan bagaimana untuk memohon kepada pelbagai fungsi perniagaan. Mereka juga mendapatkan kebolehan analisis yang mantap dan mengasah kemahiran penyelidikan.

Kos tuisyen bergantung kepada tempoh program ini, institusi pendidikan itu anda belajar di dalam dan negara di mana ia terletak. Itulah sebabnya anda perlu menghubungi jabatan kemasukan institusi itu secara langsung untuk membincangkan tuisyen dan yuran.

Dengan ijazah sarjana dalam bidang ekonomi perniagaan, graduan dapat bekerja dalam pelbagai jawatan dalam industri kewangan termasuk sebagai seorang pakar ekonomi, perunding atau penganalisis kewangan. Mereka mempunyai pilihan untuk bekerja untuk Fortune 500 syarikat atau firma butik kecil. Terdapat juga pilihan untuk memulakan perundingan swasta atau bekerja sebagai perunding kewangan bebas untuk pelbagai perniagaan.Kebanyakan institusi menawarkan bantuan dalam mendarat tugas pertama selepas tamat pengajian.

Dengan pelbagai program yang disediakan, anda boleh memilih untuk belajar sepenuh masa atau separuh masa. Banyak sekolah telah pun mula menawarkan ijazah dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.