Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai MSc dalam Bioteknologi 2024

MSc Program dalam Bioteknologi 2024

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains atau MSc adalah sarjana dengan tumpuan dalam bidang sains, perubatan, atau kejuruteraan. Para Sarjana Bioteknologi menggabungkan dua disiplin ini, memberi tumpuan kepada biologi dan kimia bersama-sama dengan prinsip-prinsip reka bentuk dan kejuruteraan.

Tepat sekali apa yang MSc Bioteknologi? Bidang bioteknologi menggunakan organisma hidup untuk menjana proses dikawal atau produk akhir. Pelajar yang mengikuti ijazah ini belajar tentang pelbagai topik. Dari segi biologi, fokus boleh termasuk genetik, mikrobiologi, biologi sel, dan biokimia. Pada reka bentuk dan kejuruteraan yang sebelah, pelajar boleh belajar tentang mata pelajaran seperti reka bentuk proses dan kejuruteraan genetik. Beberapa program juga membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada subdiscipline, seperti peranan biokejuruteraan dan biosains dalam penjagaan kesihatan atau makanan pengeluaran.

Program ijazah ini menyediakan pelajar untuk kerjaya bioteknologi dengan merangkumi pelbagai mata pelajaran yang banyak program ijazah tidak. Di samping menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang diperlukan, kursus ijazah yang menggalakkan penyelesaian masalah dan kemahiran pemikiran kritikal yang menyediakan pelajar untuk menghadapi pelbagai reka bentuk dan kejuruteraan cabaran. Selain itu, mendapatkan gelaran yang boleh meningkatkan kemungkinan pekerjaan sebagai sains dan kejuruteraan majikan sering memilih calon graduan dengan ijazah.

Kos program ijazah sarjana boleh berbeza dengan ketara, bergantung kepada institusi pendidikan, rantau, dan negara. Sesiapa yang sedang mempertimbangkan mengikuti Master Sains perlu membandingkan pelbagai pilihan untuk mencari satu program yang kewangan yang munasabah.

Seseorang yang telah memperoleh Sarjana Bioteknologi boleh bekerja dalam penyelidikan atau pembangunan dalam pelbagai bidang biokejuruteraan. Ini termasuk farmaseutikal atau reka bentuk perubatan, kejuruteraan genetik, pengeluaran bahan api bio, dan sistem bioteknologi perindustrian. Majikan yang berpotensi termasuk universiti, institusi penyelidikan, dan syarikat-syarikat swasta.

&nbsp

Hari ini, walaupun Master maju ijazah sains boleh diperolehi dalam talian. Darjah dalam talian boleh menjadi pilihan yang mudah bagi orang-orang dengan jadual sibuk atau akses yang terhad kepada pendidikan di-orang. Proses permohonan dalam talian adalah diselaraskan, dan belajar tentang pilihan potensi anda adalah mudah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • MSc
  • Penjagaan Kesihatan
  • Teknologi Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian