Keystone logo

68 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Automasi 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Automasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (68)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Automasi

Kebanyakan Sarjana Sains (MSc) darjah menerima pelajar yang sebelum ini telah menamatkan ijazah sarjana muda selama empat tahun dalam bidang sains. Banyak darjah MSc bergantung kepada pendidikan berasaskan kursus-, manakala ada yang hampir keseluruhannya berasaskan penyelidikan, dan yang paling bergantung kepada kedua-dua kursus dan projek penyelidikan atau tesis. Biasanya, program ijazah MSc dua tahun yang panjang.

Apakah MSc Automasi? Ijazah sarjana ini mengajar pelajar prinsip-prinsip asas yang terlibat dalam reka bentuk dan operasi sistem kawalan automatik yang digunakan dalam banyak aplikasi praktikal. Pengeluaran moden banyak bergantung kepada automasi untuk menyempurnakan banyak peluang pekerjaan rutin, menjimatkan tenaga pekerja dan sering meningkatkan ketepatan tugas yang lengkap dengan automatik (robot) kawalan.

Faedah pendapatan MSc Automation termasuk genggaman menyeluruh daripada kaedah untuk mewujudkan dan melaksanakan sistem kawalan automatik dalam pelbagai aplikasi teknikal dan praktikal. Pelajar menerima pemahaman yang luas sistem pintar dan kejuruteraan kawalan, dengan kajian dalam perkakasan robotik, pengaturcaraan robot, realiti maya (VR) sistem, dan teknologi simulasi. Pengajian komputer menjadi sebahagian besar pendidikan juga.

Kos MSc Automasi boleh berbeza-beza sedikit, bergantung kepada faktor-faktor seperti sekolah, panjang program ini, dan negara di mana ijazah yang diambil. Pelajar perlu menjangkakan sekurang-kurangnya dua tahun kajian intensif dan kos sara hidup atendan yang berkaitan dengan apa-apa program ijazah.

Jenis kerjaya kepada pelajar yang mendapat MSc Automation meliputi pelbagai jawatan dalam pembuatan, reka bentuk, kejuruteraan, pengurusan dan sistem. Banyak industri telah memerlukan sistem automatik atau program pintar untuk mengawal atau pengeluaran, dan profesional dengan latihan lanjutan program sarjana bersesuaian dengan kedudukan kerjaya dalam pembelajaran mesin, robotik, reka bentuk sistem, dan banyak lagi.

Para Sarjana Automasi boleh diperolehi melalui kelas atau program ijazah dalam talian di-orang. Langkah-langkah untuk memohon salah satu daripada program-program ini adalah mudah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.