Keystone logo

165 MSc Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan
  • Analisis Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (165)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan

Jika anda menikmati bekerja dengan matematik sebanyak yang anda menikmati topik dalam perniagaan, Ijazah Sarjana Sains (MSc) dalam Perniagaan Analytics boleh menjadi program ijazah ideal untuk anda untuk mempertimbangkan mengikuti. Selepas tamat pengajian, anda mungkin boleh untuk maju dalam kerjaya anda yang sedia ada, atau masukkan industri baru dengan kesukaran kurang.

Apakah MSc Perniagaan Analytics? Secara ringkasnya, anda akan belajar bagaimana untuk betul menganalisis maklumat untuk membuat keputusan perniagaan yang lebih baik. Secara khususnya, anda akan belajar untuk mengenal pasti dan menggunakan hubungan ekonomi melalui analisis data. Tahap ini meliputi pelbagai jenis perniagaan berkaitan kursus, sering termasuk perakaunan, kaedah kuantitatif, digunakan penyelidikan pemasaran, pengurusan proses perniagaan, dan ramalan ekonomi. Kelas-kelas tertentu akan berbeza-beza mengikut universiti.

Kos untuk MSc Perniagaan Analytics berbeza dengan ketara dari sekolah ke sekolah.Salah satu pembolehubah yang lebih penting ialah tempoh program; sesetengah mungkin mengambil masa beberapa tahun untuk disiapkan, manakala yang lain adalah lebih pekat sangat, membolehkan anda untuk menyelesaikan lebih awal. Anda mungkin ingin untuk membandingkan pelbagai universiti untuk mencari patut terbaik untuk anda dan jadual anda.

Banyak syarikat menghargai seseorang pekerja yang mempunyai MSc Perniagaan Analytics. Terdapat beberapa laluan kerjaya yang boleh disediakan untuk anda selepas tamat pengajian; anda mungkin boleh memajukan kedudukan anda dengan majikan anda, atau menukar kerjaya sama sekali. Pekerjaan biasa untuk graduan termasuk penganalisis perbankan risiko, akauntan, pengurus kawalan kualiti, pengurus penambahbaikan proses, dan bank-bank antarabangsa.

&nbsp

Terdapat kedua-dua negara dan antarabangsa pilihan untuk ijazah ini; anda boleh mendaftar dalam program di-orang, tetapi banyak MSc dalam Perniagaan Analytics pelajar memilih untuk ijazah dalam talian.Darjah talian sering lebih fleksibel, yang membolehkan anda untuk terus bekerja sepenuh masa atau menguruskan tanggungjawab anda yang lain. Jika anda tinggal di kawasan yang jauh, kursus berasaskan Internet boleh menjadi satu penyelesaian yang ideal untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.