Keystone logo

13 MA Program dalam Seni Persembahan Tarian 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Seni Persembahan
  • Tarian
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MA Program dalam Seni Persembahan Tarian

Sarjana Muda Sastera, atau MA, adalah sejenis ijazah sarjana bahawa pelajar memperoleh selepas menamatkan program ijazah lanjutan. Program-program ini mungkin memerlukan tambahan setahun dua persekolahan dan mungkin atau mungkin tidak memerlukan tesis atau peperiksaan sebelum ijazah yang dianugerahkan. MA biasanya memberi tumpuan kepada subjek kemanusiaan yang bertentangan dengan sains praktikal.

Sama ada program yang memberi tumpuan kepada persembahan tarian, antropologi tarian atau penggunaan seni ini dalam perspektif global, terdapat beberapa garis bersama. Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Tarian? Program ini membangunkan persekitaran yang kreatif di mana pelajar disokong dan menolak untuk meregangkan had mereka. Beberapa topik yang boleh termasuk kemahiran keusahawanan, pengeluaran, koreografi, seni mengarang sandiwara, analisis sejarah dan kritikal, teori tarian, reka bentuk pakaian, teknik dan penggunaan media digital. Kerja kursus mungkin melibatkan kertas bertulis, dengan kerjasama pelajar dan profesional, seminar, dan bengkel.

Pelajar mendapat manfaat daripada program amali dengan banyak peluang untuk mengembangkan dan mengukuhkan penggunaannya kreativiti dengan kemahiran. Sebagai pelajar bekerja melalui projek tesis dan projek-projek usaha sama, mereka mempunyai akses kepada ahli fakulti dan artis berbakat dari masyarakat. Pada tamat pengajian, pelajar telah membina sebuah portfolio yang boleh digunakan dan rangkaian sokongan dengan pereka, artis dan ahli profesional yang lain.

Kos yang berkaitan dengan kehadiran dalam program-program ini boleh mengubah banyak, terutamanya program boleh didapati di beberapa buah sekolah yang terletak di sempadan antarabangsa. Untuk maklumat yang tepat mengenai tuisyen dan yuran, hubungi sekolah secara individu.

Graduan boleh pergi untuk menjadi penghibur, guru, kostum atau ditetapkan pereka, pereka tari, penyelaras program, penyelidik dan penganjur prestasi. Graduan boleh memilih untuk meneruskan dengan kerja siswazah lagi atau mungkin bergerak terus ke dalam salah satu daripada banyak jawatan yang kompetitif.Keperluan untuk profesional yang berbakat dan serba boleh dalam industri ini berkembang secara berterusan. Mereka yang menamatkan program akan mendapati bahawa mereka adalah unik berkelayakan untuk jawatan kepimpinan di sepanjang kerjaya mereka.

Terdapat banyak peluang yang menunggu untuk anda! Ketahui lebih lanjut mengenai industri ini menarik kerana anda mengkaji semula sekolah-sekolah dalam senarai program. Mengisi borang utama bagi sekolah-sekolah yang paling menarik untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.