Keystone logo

43 MA Program dalam Fesyen Reka Cipta Fesyen 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Fesyen
 • Reka Cipta Fesyen
Bidang pengajian
 • Fesyen (43)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MA Program dalam Fesyen Reka Cipta Fesyen

  Reka bentuk fesyen telah diubah dari masa ke masa dan tempat dan adalah yang paling dipengaruhi oleh latitud sosial dan budaya. Ia adalah seni reka bentuk dan keindahan alam semula jadi atau estetika untuk pakaian dan aksesori. Satu program Sarjana Sastera (MA) dalam bidang ini mengkaji pelbagai pendekatan konseptual dan komersial untuk semua peringkat pasaran fesyen, dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk meneroka kemampanan, trend global, inovasi dan tekstil.

  Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Reka Bentuk Fesyen? Program ini menyokong penyelidikan ke dalam pendekatan digital dan tradisional dalam membangunkan pakaian dan aksesori, dengan memberi tumpuan kepada strategi kontemporari. Banyak kursus meletakkan penekanan kepada teknik pemodelan pakaian dan memotong corak kreatif. Pelajar juga akan belajar tentang pengaruh bahan-bahan baru berdasarkan trend tempatan dan global. Antara kursus yang ada termasuk reka bentuk yang mampan, pembinaan pakaian, bahan-bahan baru dan fesyen kontemporari dan masa depan.

  Terdapat banyak manfaat untuk menerima induk 's ijazah dalam reka bentuk fesyen. Pelajar akan mempelajari kemahiran pembinaan, bagaimana aspirasi peribadi boleh mempengaruhi industri dan apa crossover antara seni dan fesyen. Pelajar juga akan mendapat manfaat daripada pengetahuan mengenai apa fesyen kesan yang terhadap alam sekitar dan isu-isu reka bentuk beretika dan mampan berkaitan. Mereka juga mungkin mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam bengkel yang pakar dalam teknologi pembuatan.

  Bergantung kepada institusi dan negara itu terletak, kos pendaftaran akan berbeza-beza. Pelajar yang berminat perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui jika kursus sepadan dengan keperluan matlamat kerjaya mereka dan apa yuran berkaitan akan.

  Siswazah dari MA yang boleh mencari kerjaya di dalam industri pemasaran, barangan atau pembelian. Ramai yang menamatkan program ini mempunyai matlamat untuk bekerja sebagai pereka dalam studio fesyen komersial atau berjalan label berjenama sendiri.Walau bagaimanapun, graduan juga boleh mencari kerja sebagai stylist, ilustrator atau artis, atau dalam sebuah syarikat reka bentuk bebas.

  Banyak program boleh mengambil satu tahun secara sepenuh masa atau dua tahun jika pelajar adalah sebahagian masa. Bagi pelajar yang mempunyai jadual sibuk, kelas online juga boleh didapati dengan banyak, jika tidak semua, institusi yang menawarkan modul pembelajaran jarak jauh. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.