Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 88 MA dalam Pengajian Undg-undg 2023

88 MA Program dalam Pengajian Undg-undg 2023

Gambaran keseluruhan

MA, yang dikenali sebagai Sarjana Sastera, dapat memberikan pelajar peluang pekerjaan, promosi, atau perubahan kerjaya yang lebih tinggi. Dengan lebih kurang dua tahun, pelajar dapat menyelesaikan program ini di kebanyakan sekolah.

Apakah MA dalam Pengajian Hukum? Sarjana Sastera dalam Pengajian Undang-undang sering merangkumi beberapa kursus yang sama yang akan dipelajari oleh pelajar yang ingin menjadi peguam, seperti kontrak, tort, undang-undang perlembagaan, dan undang-undang sivil. Ia juga mungkin untuk mengkhususkan diri dalam bidang tertentu seperti kemanusiaan, alam sekitar, Eropah, dasar awam, kriminologi, penyelesaian konflik, atau dasar awam.

Mempelajari undang-undang dalam sebarang format boleh menyebabkan pemahaman yang lebih baik mengenai hak individu, serta institusi, sesuatu yang dapat berguna dalam kehidupan seharian. Kemampuan berfikir, analisis, dan komunikasi seseorang juga dapat diasah, yang merupakan kemahiran yang berguna di mana-mana laluan kerjaya.

Apabila mempertimbangkan kos gelar Sarjana Sastera, pelajar harus tahu bahawa tuisyen boleh berbeza-beza dari satu tempat ke tempat lain. Pembolehubah lain yang perlu dipertimbangkan ialah yuran tambahan, yang perlu ditambah di atas harga seunit kelas yang diambil untuk siswazah.

Di antara jawatan yang dilantik oleh MA dalam Pengajian Undang-Undang boleh didapati termasuk pembantu sah, paralegal, pembantu perundangan, pegawai perhubungan kerajaan, pegawai penguatkuasa undang-undang, dan pengantara. Kedudukan ini boleh didapati di perpustakaan, universiti, pejabat kerajaan, pejabat undang-undang, jabatan polis, mahkamah, dan korporat. Sekiranya cabang undang-undang tertentu dipelajari, graduan boleh mendapatkan kerja khusus dalam sektor itu, seperti dalam keuntungan yang tidak khusus untuk perlindungan alam sekitar.

Adalah mungkin untuk mendapatkan program Pengajian Undang-Undang MA yang ditawarkan secara dalam talian dan di kampus di pelbagai negara. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • MA
  • Pengajian Undg-undg
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (88)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian