Keystone logo

5 MA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Projek 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Projek
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Projek

  A induk ijazah 's menyediakan satu kajian yang lebih kuat ke dalam bidang yang tertentu. Ia adalah peringkat seterusnya pendidikan selepas ijazah sarjana muda 's dan juga wujud sebagai steppingstone ke arah ijazah doktor falsafah. Sarjana Muda Sastera biasanya memberi tumpuan kepada bidang-bidang dalam seni liberal, kemanusiaan, dan sains sosial.

  Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Pengurusan Projek? A ijazah sarjana 's dalam pengurusan projek mengajar pelajar kemahiran utama dan pengetahuan yang diperlukan untuk menyelia semua komponen projek untuk memastikan projek yang memenuhi semua masa, skop dan matlamat bajet bagi syarikat itu. Kursus memberi tumpuan kepada kemahiran yang berbeza yang diperlukan untuk betul mengatur dan menguruskan banyak projek dari idea untuk fasa siap. Contoh kursus termasuk undang-undang komersial dan perolehan, strategi perniagaan, sumber pengurusan, kawalan kos, perancangan, perhubungan manusia, kepimpinan pasukan, dan teori organisasi.

  Hampir setiap industri manfaat daripada pengurus projek yang berkemahiran tinggi, menjadikannya kerjaya yang sangat wajar.Ijazah sarjana dalam pengurusan projek menyediakan pelajar kelebihan berbanding pertandingan. Ia juga menyediakan pelbagai kemahiran hidup yang penting, seperti organisasi, penyelesaian masalah, dan komunikasi.

  Kos tahap yang maju berbeza bergantung kepada institusi, lokasi geografi, dan panjang kursus. Untuk bajet untuk ijazah anda, anda perlu menghubungi sekolah anda atau sekolah dipilih secara langsung untuk menentukan yuran tuisyen mereka, serta apa-apa biasiswa potensi atau skim bantuan siswazah.

  Dengan MA dalam Pengurusan Projek, kebanyakan graduan pergi untuk menjadi pengurus projek untuk perniagaan dan syarikat-syarikat dalam pelbagai industri, termasuk pembinaan, kejuruteraan, atau penyelidikan dan pembangunan. Graduan juga boleh menjadi sistem penganalisis, penyelaras, penjadual, komputer dan maklumat pengurus, pengurus jualan, perancangan perniagaan penganalisis, pengurus perkhidmatan pentadbiran, atau pengurus pengeluaran perindustrian.Dengan tahap yang maju, graduan juga boleh menjadi pengurus jabatan pengurusan projek.

  Oleh kerana pengurus projek mempunyai permintaan tinggi seperti di pelbagai industri, banyak universiti dan intuisi pendidikan di seluruh dunia menawarkan ijazah sarjana 's ini. Untuk mencari satu yang sesuai untuk situasi anda, anda hanya perlu mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.