Keystone logo

5 MA Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Pengurusan Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Ekonomi Mampan
  • Pengurusan Mampan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MA Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Pengurusan Mampan

Seorang pelajar yang ingin mendapatkan ijazah kedoktoran atau mendapat pekerjaan yang lebih baik dalam kerjaya tertentu mesti mendapat Master of Arts (MA) terlebih dahulu. MA memerlukan penyertaan ijazah sarjana muda, sehingga tiga tahun kursus peringkat sarjana dan tesis bertulis atau kertas penyelidikan.

Apakah MA dalam Alam Sekitar yang Berkekalan? Ijazah sarjana ini menyediakan individu untuk menghasilkan penyelesaian kepada masalah alam sekitar serta mempromosikan kemapanan dengan mengajar perniagaan dan bukan keuntungan bagaimana untuk "pergi hijau." Dalam kebanyakan kes, pelajar memulakan kursus teras yang mengajar mereka pengurusan projek untuk kestabilan alam sekitar dan pengurusan alam sekitar. Ramai pelajar memilih untuk menumpukan perhatian kepada satu kawasan, seperti sumber air lestari atau kualiti alam sekitar dan toksikologi. Kebiasaannya, pelajar sarjana kajian alam sekitar harus menyelesaikan projek batu kapur.

Mereka yang lulus dengan Sarjana Seni dalam Kemampanan Alam Sekitar sering mempelajari pelbagai kemahiran teknikal untuk membantu mereka dalam pekerjaan, termasuk penginderaan jarak jauh, sistem penentuan ruang dan sistem maklumat geografi. Graduan sering mendapat pemikiran kritikal yang lebih baik, kesedaran silang dan kemahiran komunikasi yang membuktikan bermanfaat dalam kehidupan peribadi mereka serta pekerjaan.

Jumlah yang seseorang membayar untuk ijazah dalam kestabilan alam sekitar bergantung kepada beberapa perkara. Sesetengah sekolah lebih mahal untuk menghadiri daripada yang lain, dan sesetengah negara mempunyai kos pendidikan yang lebih rendah berbanding yang lain. Geran, biasiswa dan panjang program juga perlu dipertimbangkan.

Orang yang memegang jenis ijazah ini mungkin akan bekerja dalam bidang sains atau kejuruteraan. Teknologi, pendidikan, perniagaan dan sains politik semua laluan karir yang mungkin juga. Universiti, daerah sekolah awam, pertubuhan bukan untung dan syarikat besar sedang mencari graduan yang dapat membantu mereka mewujudkan cara hidup yang lebih baik. Sesetengah graduan mengejar ijazah kedoktoran, yang kemudiannya boleh digunakan untuk mengajar kemampanan alam sekitar di peringkat kolej.

Kursus dalam kelestarian alam sekitar boleh didapati di seluruh dunia. Pelajar juga boleh mencari kursus dalam talian jika mereka tidak tinggal berdekatan dengan kolej atau universiti. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.