Keystone logo

2 MA Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

MA Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman

Ijazah sarjana adalah tahap kedua tertinggi yang anda boleh mendapatkan dalam pendidikan lepasan menengah. Tahap seterusnya selepas ijazah sarjana muda, sarjana boleh menjadi pra-syarat untuk terus kajian kedoktoran atau persediaan untuk kerjaya dalam bidang pendidikan. Semakin, majikan menganugerahkan calon pekerja yang mempunyai ijazah sarjana dengan gaji yang lebih tinggi dan pertumbuhan pekerjaan yang lebih cepat.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA Pengajian Makanan dan Minuman? ijazah ini adalah bukti pengajian lanjutan dan pengkhususan dalam semua aspek penyediaan makanan dan minuman, perkhidmatan dan pengurusan yang berkaitan. Pelajar mempelajari kemahiran praktikal, seperti teknik yang diperlukan untuk pengeluaran makanan dan minuman dan amali kemahiran perkhidmatan. Melalui kursus dalam pemasaran perkhidmatan makanan, pelajar belajar reka bentuk menu, susun atur restoran dan standard industri untuk membantu dalam operasi hari ke hari makanan dan kemudahan minuman berorientasikan.Akhir sekali, kursus komunikasi membantu pelajar menggilap kemahiran interpersonal berharga untuk digunakan dalam persekitaran makanan dan minuman.

Apabila ia datang kepada faedah bagi mereka yang baru memasuki dunia kerja, ijazah sarjana pada resume anda boleh menjadi seri yang kuat untuk pengurus pengambilan. Bagi mereka yang sudah dalam tenaga kerja, mendapatkan ijazah ini boleh membawa kepada peningkatan gaji.

Kos untuk mendapatkan MA dalam Makanan dan Minuman Kajian boleh berbeza-beza secara meluas, bergantung kepada segala-galanya daripada sama ada anda menghadiri sekolah awam atau swasta, sama ada anda belajar dalam talian dan banyak lagi. Panggil sekolah bakal anda untuk mendapatkan butiran.

Pelajar bersenjatakan MA dalam Makanan dan Minuman Kajian sering layak untuk beberapa kedudukan yang paling menarik dan pesat berkembang dalam industri perkhidmatan makanan. Pekerjaan sebagai pengurus dalam pertubuhan perkhidmatan makanan, tempat tuan restoran atau kedudukan chef eksekutif merupakan beberapa pilihan yang mungkin tersedia.Namun, pelajar-pelajar lain boleh berpasangan ijazah dengan pengkhususan perniagaan untuk mengejar kerjaya dalam pemilikan restoran.

Terdapat banyak pilihan apabila melihat untuk mendapatkan MA Pengajian Makanan dan Minuman. Untuk bermula ke arah ijazah anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.