Keystone logo

18 MA Program dalam Pendidikan Pengajaran Pendidikan Seni 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pendidikan
  • Pengajaran
  • Pendidikan Seni
Bidang pengajian
  • Pendidikan (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MA Program dalam Pendidikan Pengajaran Pendidikan Seni

Sarjana Seni (MA) adalah ijazah sarjana muda yang sering mengikuti ijazah sarjana muda. Program biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk diselesaikan. Selepas itu, beberapa graduan memasuki tenaga kerja sementara yang lain memutuskan untuk meneruskan pendidikan mereka dengan memasuki program doktoral.

Apakah MA dalam Pendidikan Seni? Pelajar mempelajari pelbagai topik apabila mendapat ijazah sarjana dalam bidang ini. Kebanyakan program mengajar konsep dan teori dalam pendidikan seni, termasuk isu-isu kebangsaan dan antarabangsa serta penyelidikan fakulti. Sesetengah universiti dan kolej juga menyediakan pelajar dengan kursus yang menggariskan metodologi penyelidikan, aktiviti studio dan strategi untuk merancang dan menilai kurikulum. Individu akan menghabiskan masa mereka meneroka pelbagai kaedah seni pengajaran, dengan menggunakan gabungan bahan seni, kaedah penilaian dan teknik pendidikan.

Individu yang mengejar MA dalam Pendidikan Seni kerap belajar kemahiran untuk membantu mereka dalam dan luar tenaga kerja, seperti kepimpinan, pemikiran kritis dan komunikasi yang lebih baik. Memperolehi ijazah lanjutan berpotensi mewujudkan peluang pekerjaan yang lebih baik juga.

Kos untuk menghadiri program siswazah pendidikan seni berbeza mengikut negara dan institusi pembelajaran yang dipilih pelajar. Sesetengah program lebih panjang daripada yang lain, yang juga faktor ke dalam harga keseluruhan.

Pelbagai laluan kerjaya boleh didapati untuk graduan program pendidikan seni. Individu boleh menjadi guru seni kepada kanak-kanak, remaja atau bahkan orang dewasa. Orang lain boleh memilih untuk bekerja sebagai pengarah kurikulum. Bagi mereka yang tidak mahu mengajar sepenuh masa, pilihan yang mungkin termasuk bekerja sebagai kurator muzium atau menjalankan studio seni. Sesetengah graduan boleh menjadi seniman profesional sepenuh masa, dan yang lain boleh membuat keputusan untuk menambah pekerjaan sepenuh masa mereka sebagai seniman sambilan yang mengambil kerja komisen.

Pelajar yang ingin memasuki program pendidikan seni akan mendapati mereka di kolej dan universiti di banyak negara di seluruh dunia. Sesetengah institusi juga menyediakan pilihan e-pembelajaran. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.