Keystone logo

2 MA Program dalam Kewartawanan Penyiaran 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Kewartawanan
 • Kewartawanan Penyiaran
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  MA Program dalam Kewartawanan Penyiaran

  Program Sarjana Sastera menyediakan pelajar dalam konteks seni liberal untuk memberi khidmat kerjaya dengan menghendaki projek dunia nyata dan kajian kes untuk belajar. Program sarjana biasanya mengambil masa dua tahun untuk menyelesaikan dan memerlukan ijazah sarjana muda diperoleh terlebih dahulu.

  Apakah MA dalam Kewartawanan Penyiaran? Program lepasan ini sering merupakan pelaburan yang sangat baik untuk pelajar yang berminat untuk mengasah kewartawanan dan kemahiran persembahan mereka. Sebagai pelajar dalam program kewartawanan siaran, anda boleh mengambil kelas dalam pentadbiran awam, undang-undang media, kemahiran studio dan persembahan, etika dan amalan profesional, serta kecekapan analisis data. Anda sering boleh menyesuaikan program ijazah anda untuk lebih sesuai dengan kerjaya ideal anda selepas tamat pengajian.

  Mempelajari topik ini sering menghasilkan manfaat dalam kemahiran analisis tajam dan kemahiran menulis, berguna dalam pembelajaran dan komunikasi seharian. Pelajar juga mungkin mempunyai banyak peluang untuk meningkatkan kemahiran berbicara dan persembahan awam mereka.

  Tuisyen untuk MA dalam Kewartawanan Penyiaran bergantung kepada universiti yang anda pilih untuk hadir. Kos juga boleh dipengaruhi oleh lokasi universiti, jadi hubungi penasihat akademik anda untuk maklumat tertentu.

  Apabila tamat pengajian dengan Sarjana Sastera dalam Kewartawanan Siaran, individu kadang-kadang pergi menikmati kerjaya yang bermanfaat dalam penyiaran awam, kewartawanan, penyuntingan dan pembentangan. Pada pilihan spektrum teknikal, graduan juga boleh memilih untuk menjadi jurutera kamera, bunyi dan pencahayaan - semua komponen penting penyiaran yang berjaya. Akhirnya, penyelidikan yang teliti adalah penting untuk kewartawanan penyiaran yang beretika dan berharga, oleh itu sesetengah orang juga boleh memilih untuk menjadi penyelidik penyiasat dan pemaju cerita. Akhirnya, siswazah boleh memilih untuk kekal di universiti dan mengajar kewartawanan siaran kepada generasi baru pelajar.

  Anda boleh mendapat ijazah sarjana dengan menghadiri kampus di seluruh dunia atau dengan melengkapkan keperluan program sarjana dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.