Keystone logo

2 MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Perancis 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Perancis
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Perancis

MA adalah ijazah yang dianugerahkan selepas tempoh kajian, biasanya satu atau dua tahun, pada peringkat siswazah. Juga dikenali sebagai Sarjana Sastera, kajian boleh berasaskan penyelidikan atau kursus berasaskan atau, lebih kerap, gabungan kedua-dua. Tesis mungkin atau mungkin tidak diperlukan untuk kejayaan menyiapkan program.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Kesusasteraan Perancis? Penguasaan bahasa Perancis serta keupayaan untuk secara kritis dan membina menganalisis kesusasteraan ditulis dalam bahasa Perancis biasanya akan menjadi teras jenis ini program. Walau bagaimanapun, anda juga akan mengkaji budaya dan sejarah Perancis dan Francophone negara, dari masa lalu melalui hari ini, kerana ia dapat dilihat dalam karya-karya kesusasteraannya. Dalam beberapa program, anda mungkin boleh untuk pakar mengikut tempoh masa yang tertentu atau genre sastera.

Walaupun sesetengah pelajar dengan ijazah sarjana dalam kesusasteraan Perancis akan pergi melanjutkan pengajian di peringkat doktor falsafah, MA yang akan membantu untuk menyediakan mereka untuk pelbagai kerjaya, terutamanya orang-orang yang memerlukan kefasihan bahasa. Ia boleh menjadi amat berguna untuk orang-orang yang mahu bekerja untuk syarikat-syarikat antarabangsa.

Kos menghadiri program siswazah boleh berbeza, bergantung kepada institusi pengajian tinggi yang dipilih dan di mana ia terletak. Sesetengah orang melihat ke dalam program dalam talian sebagai satu cara untuk membantu mengurangkan perbelanjaan.

Terdapat banyak industri yang boleh mengupah seseorang dengan ijazah dalam kesusasteraan Perancis termasuk syarikat import / eksport, kedutaan, syarikat-syarikat penterjemahan, firma penerbitan, firma perhubungan awam, syarikat pelancongan dan sekolah. Satu boleh mencari kerja sebagai penterjemah atau jurubahasa secara bebas juga.Di samping itu, di lokasi yang berorientasikan pelancongan di negara-negara berbahasa Perancis, banyak jenis syarikat, terutamanya dalam industri hospitaliti, mungkin berminat untuk mengupah seorang graduan dari program yang berpangkalan di Perancis.

keupayaan dwibahasa adalah sesuatu yang boleh membuat seseorang berdiri di dalam pasaran kerja yang kompetitif. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ijazah ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.