Keystone logo

2 MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Amerika 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Amerika
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Amerika

Ijazah sarjana menandakan tahap pertama pengajian siswazah. ijazah ini biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk mendapatkan dan, sebaik sahaja mendapat, boleh membuka pintu untuk melanjutkan pelajaran atau memasuki pasaran kerja secara langsung. Ijazah sarjana boleh memberikan satu tahap prestij, tetapi yang lebih penting, ia boleh membuat penerima yang kelihatan lebih berkelayakan dan berharga kepada majikan yang berpotensi.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Kesusasteraan Amerika? ijazah ini menyediakan latihan dalam semua bidang pengajian Bahasa Inggeris, dengan tumpuan kepada puisi, prosa dan kesusasteraan penulis Amerika. Pelajar mendapat kemahiran analisis perbandingan komprehensif melalui kerja kursus yang kaya dengan teori sastera, sejarah, linguistik dan komunikasi umum. Kelas di penulisan kreatif meningkatkan kefahaman pelajar terhadap topik yang canggih, sambil mengembangkan kebolehan mereka untuk menyampaikan idea yang kompleks dengan jelas dan berkesan.Graduan meninggalkan dengan pemahaman yang kuat adalah prinsip penulisan, dan kemahiran komunikasi praktikal yang boleh digunakan untuk pelbagai bidang kerjaya.

penerima Ijazah Sarjana mendapat manfaat daripada pemasaran dipertingkatkan untuk beberapa pekerjaan yang paling berdaya saing, syarikat sering melihat ijazah ini sebagai tanda kedua-latihan lanjutan dan komitmen untuk pembangunan profesional.

Kos untuk ijazah sarjana akan berbeza-beza, dan boleh dipengaruhi oleh perkara-perkara seperti lokasi sekolah dan panjang programnya. Hubungi sekolah anda berminat langsung untuk mengetahui lebih lanjut.

Sarjana dalam kesusasteraan Amerika boleh membuka jalan kepada beberapa pelbagai pekerjaan. Pekerjaan yang paling jelas adalah dalam bidang akademik, dan terdiri daripada sekolah rendah pengajar bahasa Inggeris, sehingga penyelidik pasca menengah dan profesor. Graduan juga boleh yakin terpakai bagi kedudukan dalam komunikasi korporat, perhubungan awam dan penerbitan.

Mendapatkan ijazah sarjana anda boleh menjadi mudah, terutamanya dengan bantuan kursus dalam talian yang fleksibel. Ketahui lebih lanjut mengenai pilihan-carian bagi program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.