Keystone logo

7 MA Program dalam Kepimpinan Global 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Pengajian Pengurusan
 • Kepimpinan
 • Kepimpinan Global
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (7)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  MA Program dalam Kepimpinan Global

  Pelajar yang berminat untuk mendapat pendidikan lanjutan boleh mendaftar dalam program sarjana. Sarjana Sastera adalah sarjana umum bahawa pelajar mengejar ketika berada di sekolah. Setelah tamat program ini, ia adalah perkara biasa untuk menerima diploma dan / atau sijil.

  Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Kepimpinan Global? Ini jenis program direka untuk membantu pelajar mengukuhkan kemahiran kepimpinan mereka dan memperoleh pengetahuan berharga yang akan membantu mereka dalam tenaga kerja. Kursus-alasan utama ini termasuk mentor dan membangunkan pemimpin di peringkat global, gelagat organisasi merentasi budaya, kepimpinan Kristian, pencarian dan panggilan. Beberapa program mempunyai penekanan yang agama, dan lain-lain memberi tumpuan lebih kepada kepimpinan di seluruh budaya lain. Mungkin ada peluang biasiswa untuk pelajar yang berminat, dan terdapat juga kemungkinan untuk mengkaji talian dengan program ijazah lanjutan ini.

  Terdapat pelbagai faedah unik yang boleh datang dari belajar kepimpinan global di peringkat siswazah.Pelajar belajar topik ganjaran yang biasanya membantu mereka untuk menjadi pemimpin yang lebih baik dalam kerjaya masa depan mereka. Ramai orang juga mengalami pertumbuhan peribadi dalam masa mereka di sekolah kerana konsep-konsep yang diajar.

  Universiti di seluruh dunia menawarkan program pengajian MA, dan setiap daripada mereka mengenakan yuran tertentu untuk tuisyen dan buku-buku. Jika anda berminat untuk belajar kepimpinan global, anda perlu menyelidik kos dengan sekolah anda merancang untuk menghadiri. Kebanyakan pelajar merasakan bahawa kos yang merupakan pelaburan yang berharga tentang masa depan mereka.

  Setelah tamat pengajian, pelajar biasanya mempunyai pelbagai peluang kerjaya bergantung kepada skillset, keinginan dan latar belakang mereka. Mereka yang memberi penekanan dalam teologi sering meneruskan persekolahan untuk memperoleh pengetahuan tambahan. Beberapa menjadi profesor atau pemimpin dalam dunia agama. Ia juga adalah perkara biasa bagi graduan untuk bekerja dalam pelbagai peranan di syarikat-syarikat di seluruh dunia.MA kursus direka untuk membantu mereka menyelesaikan masalah di tempat kerja, mengambil peranan kepimpinan dan berkomunikasi dengan berkesan.

  Jika anda berminat untuk mengikuti ijazah lanjutan dalam kepimpinan global, maka anda perlu memohon secara dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.