Keystone logo

Penapis

 • MA
 • Afrika Selatan
 • Pengajian Tenaga
 • Kejuruteraan Tenaga
 • Kejuruteraan Tenaga
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (0)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MA Program dalam Kejuruteraan Tenaga dalam Afrika Selatan untuk 2024

  Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

  MA Program dalam Kejuruteraan Tenaga

  Kejuruteraan kuasa merangkumi pelbagai aspek sistem kuasa. Ini termasuk penjanaan kuasa, talian penghantaran, transformer, elektronik kuasa dan sumber tenaga boleh diperbaharui.

  Apabila anda mendaftar dalam program ijazah kejuruteraan kuasa, anda akan menyelami gabungan kerja kursus teori dan praktikal. Anda akan membina asas yang kukuh dalam matematik, fizik dan prinsip kejuruteraan sambil meneroka subjek teras seperti Litar Elektrik, Teori Elektromagnet, Sistem Kawalan dan Elektronik Kuasa.

  Program kejuruteraan kuasa sering memberi peluang kepada pelajar untuk mengkhusus dalam bidang minat tertentu, seperti grid pintar, sistem storan tenaga atau kejuruteraan voltan tinggi. Ini bermakna anda boleh menyesuaikan pendidikan anda agar sepadan dengan aspirasi kerjaya anda dan terus mendahului arah aliran industri.

  Graduan mencari kerja dalam pelbagai sektor seperti utiliti, pembuatan, pengangkutan dan perundingan, menjadikannya pilihan terbaik bagi mereka yang mencari variasi dan potensi pertumbuhan.

  Dengan mengikuti ijazah kejuruteraan kuasa, anda akan memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memberi kesan yang berkekalan pada landskap tenaga global.

  Sebuah negara yang terletak ke hujung selatan Afrika, Afrika Selatan, mempunyai budaya yang kaya yang anda tidak akan mendapatkan cukup sambil melawat atau belajar di sini. Bahasa-bahasa di sini termasuk Afrikaner dan Inggeris dan Belanda. Kehidupan kampus luas Universiti Afrika Selatan, Johannesburg Universiti atau mana-mana universiti lain akan menjadi fikiran bertiup. Anda akan suka berinteraksi dengan Bantus sini dan iklim tropika di rantau ini.

  MA adalah ijazah sarjana dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan program pengajian kemanusiaan atau seni halus mata pelajaran seperti sejarah, komunikasi, falsafah, teologi atau Bahasa Inggeris. Sarjana Muda Sastera biasanya memerlukan kerja kursus, penyelidikan dan peperiksaan bertulis.