Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai MA dalam Kejuruteraan Seni Bina 2023

1 MA Program dalam Kejuruteraan Seni Bina 2023

overview

Sarjana Sastera adalah program ijazah pilihan yang ada kepada pelajar berikutan selesainya sarjana muda ijazah 's. Program di universiti yang berbeza berbeza-beza panjang, tetapi yang paling lama antara satu hingga dua tahun.

Apakah Sarjana Kejuruteraan Architectural? Ini jenis program termasuk kajian yang mendalam mengenai pelbagai aspek seni bina untuk menyediakan pelajar untuk mengamalkan secara profesional. Graduan juga mungkin mempunyai pilihan untuk melengkapkan pendidikan lanjut atau membuat persediaan untuk mengajar mata pelajaran pada peringkat tinggi. Kursus boleh memberi tumpuan kepada kejuruteraan struktur, penggubalan bantuan komputer dan trend reka bentuk / analisis semasa. pengurusan pembinaan adalah satu lagi topik penting. Beberapa darjah menyediakan pelajar untuk aspek-aspek tertentu reka bentuk, seperti pencahayaan dan akustik. Rancangan mungkin memberi tumpuan kepada kediaman atau komersial reka bentuk bangunan atau menawarkan gambaran keseluruhan kedua-dua topik.

Ijazah MA sering menawarkan banyak manfaat.Graduan dilengkapi dengan kemahiran untuk memasuki tenaga kerja dan mungkin tidak layak mendapat jawatan yang lebih tinggi peringkat atau gaji yang lebih besar. Banyak perniagaan berhargai pekerja yang berpengalaman dalam penggubalan komputer, analisis struktur dan pengawasan pembinaan.

Kos yang berkaitan dengan ijazah sarjana 's berbeza-beza antara universiti bergantung kepada tempoh program dan jumlah pengalaman hands-on. It 's terbaik untuk mengetahui kos sebenar program dengan menghubungi pejabat kemasukan itu.

kejuruteraan seni bina adalah satu bidang dengan peluang-peluang di seluruh dunia. Pelajar boleh memilih kerjaya yang merangka pelan induk atau mereka bentuk butiran seni bangunan. Mungkin juga terdapat kerjaya teknikal yang berkaitan dengan reka bentuk struktur, lampu reka bentuk atau menyelia proses pembidaan untuk projek-projek pembinaan komersial. Kemahiran yang berkaitan dengan penggubalan komputer dan pengurusan pembinaan boleh membawa kepada kerjaya dalam firma seni bina yang besar, termasuk peluang untuk menjadi mentor muda arkitek.Seorang graduan MA boleh memutuskan untuk meneruskan pensijilan Kejuruteraan Profesional atau memulakan firma reka bentuk mereka sendiri.

Sarjana Kejuruteraan Architectural boleh menawarkan pelajar banyak peluang pendidikan dan kerjaya. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara khusus dalam mana-mana tahap, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

read_more

filters

  • MA
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Awam
  • Kejuruteraan Seni Bina
fields_of_study
  • Pengajian Kejuruteraan (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format

related_fields_of_study