Keystone logo

2 MA Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular locations

MA Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan

Pelajar yang ingin mendapatkan pemahaman yang lebih kukuh pada konsep-konsep yang berkaitan dengan bidang pengajian mereka boleh mendapat manfaat daripada Ijazah Sarjana Muda Sastera (MA). Kursus umumnya melibatkan kedua-dua kerja kelas dan makmal sesi yang lebih teknikal daripada kerja sarjana muda. Akibatnya, pelajar boleh membangunkan pemahaman yang lebih disiplin yang mereka pilih.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA Kejuruteraan? Ijazah ini menawarkan pelajar pemahaman yang lebih mendalam tentang teknologi dan bagaimana ia boleh digunakan hari ini. Kursus merangkumi topik-topik asas seperti pembangunan perisian, rangkaian komputer dan reka bentuk grafik. Jika anda berminat untuk teknologi yang lebih inovatif, anda boleh mengambil kelas yang melibatkan pembelajaran mesin dan kecerdasan buatan. Anda mungkin mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan rakan-rakan dan ahli profesional projek-projek khas.

Pendapatan ijazah sarjana kini boleh membuat anda lebih boleh dipasarkan apabila anda sudah bersedia untuk memohon pekerjaan.Ramai majikan mempertimbangkan tahap yang maju untuk menjadi setara dengan dua tahun pengalaman kerja. Ini bermakna apabila mereka sedang mencari seorang pekerja, anda boleh mempunyai rayuan lebih daripada yang lain. Ia juga boleh bermakna gaji permulaan yang lebih tinggi.

Kos program siswazah akan berbeza-beza bergantung kepada jumlah kredit yang diperlukan. Hubungi universiti yang menawarkan kursus anda dikehendaki untuk menentukan harga akhir untuk tuisyen dan yuran lain. Anda boleh mengetahui tentang bantuan kewangan mungkin, juga.

Tidak ada kekurangan pekerjaan apabila ia datang kepada kejuruteraan. Kejuruteraan perkakasan komputer adalah bidang terbaru dan membuka banyak peluang. Kejuruteraan awam mendahului senarai pekerjaan yang sedia ada, diikuti dengan pekerjaan mekanikal dan industri. Terdapat juga banyak peluang untuk jurutera elektrik dan elektronik. Tidak kira di mana penekanan yang anda pilih, keseluruhan pasaran yang semakin meningkat.

Masa depan anda adalah hanya sekitar sudut.Bersedia untuk kerja kejuruteraan yang anda mahu dengan pendapatan ijazah sarjana anda sekarang. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.