Keystone logo

12 MA Program dalam Bhs Jerman 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Bahasa
 • Bhs Jerman
Bidang pengajian
 • Bahasa (12)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   MA Program dalam Bhs Jerman

   Seseorang yang memegang Sarjana Sastera di Jerman mempunyai ijazah lanjutan yang boleh membantu mereka untuk menjadi seorang pakar dalam sastera, budaya, dan bahasa orang-orang yang tinggal di negara-negara yang bertutur dalam bahasa Jerman. Ijazah sarjana adalah ijazah lanjutan yang biasanya mengambil masa dua tahun untuk mendapatkan berikutan pendapatan daripada ijazah sarjana muda.

   Apakah yang dimaksudkan dengan MA di Jerman? Ia adalah Sarjana Sastera dalam bidang linguistik. Mereka yang mengikuti pengajian ijazah ini boleh disediakan untuk menjalankan penyelidikan dalam bidang sains budaya Jerman dan sastera. Mereka juga mungkin dapat memberi tumpuan kepada penggunaan Jerman, dan juga struktur. Pelajar sarjana mungkin boleh menganalisis bahasa Jerman menggunakan up-to-tarikh teori pragmatik. Ramai pelajar juga boleh mempunyai peluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai fonologi, pemerolehan bahasa, dan semantik dan variasi bahasa.

   Terdapat banyak manfaat untuk mendapatkan jenis ijazah.Individu yang mempunyai Sarjana di Jerman boleh menarik majikan yang mahu orang yang mempunyai kepakaran dalam bahasa dan komunikasi. Ramai pelajar juga mendapat peluang untuk menerima PhD pada masa akan datang.

   Jumlah wang yang ia kos untuk mendapatkan MA di Jerman bergantung kepada beberapa faktor. Sekolah yang menghadiri satu, dan tempoh masa satu menghadiri sekolah yang besar akan memberi kesan kepada kos keseluruhan. Terdapat sekolah yang menawarkan jenis ini ijazah di banyak negara yang berbeza.

   Individu yang memperoleh ijazah sarjana di Jerman mungkin mempunyai peluang untuk bekerja dalam pelbagai bidang yang menarik. Sesetengah orang boleh memilih untuk bekerja dalam industri media visual dan bertulis. Ia adalah mungkin untuk bekerja dalam kapasiti pentadbiran awam, institusi kebudayaan, dan mempunyai kerjaya dalam menyiarkan dengan jenis ijazah. Semua kerjaya ini boleh menjadi kedua-dua memberi ganjaran kewangan dan merangsang.

   Jika anda mempunyai cinta untuk rakyat Jerman, bahasa dan kesusasteraan, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan MA di Jerman. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.