Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 MA dalam Bahasa Lain 2023

11 MA Program dalam Bahasa Lain 2023

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sastera (MA) menawarkan ruang untuk pelajar mendapatkan pengetahuan yang lebih khusus dalam bidang semangat mereka. Melalui pengambilalihan maklumat dan pengalaman ini, graduan mungkin dapat memperoleh peluang kerjaya jangka panjang yang lebih besar.

Apakah MA dalam Bahasa Lain? Program-program ini sering memberi tumpuan kepada struktur dan latar belakang bahasa di seluruh dunia dan sepanjang sejarah. Pelajar boleh meneroka metodologi struktur linguistik melalui kursus-kursus dalam teori dan kesusasteraan yang ditubuhkan dalam bahasa seperti Bahasa Inggeris, Sweden, Portugis dan Cina. Banyak program juga menawarkan pilihan pengkhususan dalam kajian bunyi, perkataan, ayat dan makna.

Semasa kursus mereka, pelajar sering mendapat perspektif global yang lebih besar, yang boleh membuka pelbagai peluang antarabangsa di seluruh dunia. Di samping itu, pemahaman tentang corak bahasa dan penguasaan struktur kalimat meningkatkan kemahiran komunikasi yang dapat mengembangkan pilihan kerjaya.

Beberapa faktor memberi kesan kepada kos kehadiran, dan institusi menetapkan harga mengikut komponen seperti lokasi dan panjang program. Pelajar harus sentiasa melakukan penyelidikan untuk menjangka jangkaan kewangan dan merancang secara bertanggungjawab.

Graduan mungkin dapat memperoleh pemilihan kerjaya yang menarik. Bergantung kepada pengkhususan atau bidang minat, pelajar boleh memilih untuk menjadi pengajar di peringkat pendidikan yang berbeza-beza, atau meneruskan pengajian mereka dan menjadi profesor bahasa dan linguistik. Sesetengah orang mungkin menemui jawatan sebagai penerjemah dalam organisasi tempatan atau antarabangsa dalam sektor swasta atau awam, dan yang lain boleh berkhidmat di institusi undang-undang dan penyiasatan sebagai pakar linguistik forensik. Mungkin ada seorang lulusan untuk mencari kerja editorial, terutamanya dalam kapasiti leksikografik.

MA dalam Bahasa Lain boleh didapati di pelbagai organisasi di seluruh benua. Pilihan dalam talian boleh menjadi optimum untuk pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran. Untuk mula mempertimbangkan program, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • MA
 • Bahasa
 • Bahasa Lain
Bidang pengajian
 • Bahasa (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan