Keystone logo

Penapis

 • MA
 • Bahasa
 • Bahasa Korea
Bidang pengajian
 • Bahasa (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  3 MA Program dalam Bahasa Korea 2024

   Popular degree type

   Popular study format

   Popular locations

   MA Program dalam Bahasa Korea

   Mendapatkan ijazah MA atau Sarjana Seni boleh menjadi cara yang berbaloi untuk pelajar menghabiskan satu hingga dua tahun mendalami pengetahuan mereka dalam bidang tertentu, serta menjadikan diri mereka lebih mudah dipasarkan dalam mencari pekerjaan. Biasanya perlu mempunyai ijazah sarjana untuk memenuhi syarat untuk program-program ini.

   Apakah MA dalam bahasa Korea? Ijazah sarjana dalam bahasa Korea boleh memberi tumpuan terutamanya kepada membantu pelajar menyelesaikan kemahiran bahasa mereka dalam membaca, menulis dan bercakap. Walau bagaimanapun, bahasa tidak wujud dalam kekosongan, oleh itu, pemahaman budaya rakyat dan negara-negara di mana bahasa yang digunakan biasanya akan menjadi sebahagian daripada kurikulum, seperti kajian sejarah, kesusasteraan, falsafah dan seni dalam semua bentuknya.

   Graduan dengan MA di Korea mungkin mendapati bahawa kemahiran komunikasi mereka yang ditingkatkan adalah faedah bukan sahaja di tempat kerja, tetapi juga dalam temu bual pekerjaan. Pengetahuan tentang kebudayaan yang diperolehi melalui ijazah ini boleh menjadi permintaan pada pelbagai organisasi yang melakukan perniagaan di peringkat antarabangsa. Kemahiran berbilang bahasa juga membantu fleksibiliti mental.

   Tiada kos yang ditetapkan untuk program ijazah Sarjana Sastera. Ia boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan di mana ia terletak, serta yuran tambahan yang kadang-kadang sebahagian daripada harga keseluruhan.

   Antara jenis jawatan yang mempunyai lepasan ijazah lanjutan dalam bahasa Korea mungkin layak adalah bahasa yang khusus untuk bahasa seperti penterjemah, penerjemah, penyelidik atau guru. Dengan kemahiran yang betul, kemungkinan lain termasuk koresponden asing, penyelidik pemasaran, penganalisis kewangan atau perunding. Institusi menyewa jenis jawatan ini termasuk kerajaan, syarikat perundingan, syarikat multinasional dan bank.

   Anda boleh mendapatkan program sarjana dalam bahasa Korea yang ditawarkan dalam talian, serta di kampus, di banyak institusi yang berlainan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.