Keystone logo

6 MA Program dalam Bahasa Bahasa Jepun 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Bahasa
 • Bahasa Jepun
Bidang pengajian
 • Bahasa (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  MA Program dalam Bahasa Bahasa Jepun

  Apabila menamatkan gelaran sarjana muda, adalah mungkin untuk meneruskan pengajian yang lebih mendalam dan disesuaikan dalam bidang kemanusiaan dan kesenian dengan program Sarjana Seni. MA biasanya dianggap gelar terminal dan menyediakan anda untuk menjadi lebih kompetitif di tempat kerja melalui kedua-dua penyelidikan dan kemahiran praktikal.

  Apakah MA dalam bahasa Jepun? Ijazah ini menawarkan arahan yang luas ke dalam topik seperti linguistik yang diterapkan, amalan bahasa Jepun, dan pemerolehan bahasa kedua. Anda mungkin akan melakukan penyelidikan pada linguistik teori atau Jepun klasik. Sesetengah program menggalakkan kajian bahasa lain selain bahasa Jepun. Jika anda sedang mencari rendaman Jepun, anda mungkin belajar di luar negara. Kebanyakan darjah berpuncak dengan projek tesis atau penyelidikan, berdasarkan topik pilihan anda.

  Melengkapkan MA dalam program Jepun biasanya mengembangkan keupayaan anda untuk memahami budaya asing. Kajian bahasa Jepun juga boleh meningkatkan kemahiran kognitif dan pemikiran anda, yang diperlukan dalam semua aspek kehidupan.

  Kos MA dalam bahasa Jepun bergantung kepada beberapa faktor, seperti yuran pengajian di institusi, pendaftaran sepenuh masa atau separuh masa, dan panjang pengajian. Semak dengan setiap program untuk mengetahui yang paling sesuai dengan keperluan anda.

  Pilihan karir apa yang terbuka kepada lulusan dengan MA dalam bahasa Jepun? Terdapat kemungkinan pekerjaan dengan perniagaan. Banyak syarikat yang mempunyai kontrak di luar negara memerlukan penterjemah, personel atau pengurus kilang, dan juga peguam yang boleh bercakap bahasa yang berbeza. Para penyelidik akademik mempelajari asal-usul bahasa dan persamaan bahasa yang berbeza. Anda mungkin mengajar bahasa Jepun di sekolah tinggi atau kolej.

  Terdapat banyak universiti yang menawarkan MA dalam bahasa Jepun, baik di dalam dan di seluruh dunia. Mereka yang tinggal di kawasan luar bandar boleh memilih kursus dalam talian. Jika anda berminat, tidak perlu menunggu. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.