We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

68 MA Program dalam Bahasa Bhs Inggeris 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Bahasa
  • Bhs Inggeris
Bidang pengajian
  • Bahasa (68)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MA Program dalam Bahasa Bhs Inggeris

MA (Ijazah Sarjana Sastera) ijazah lanjutan memberi peluang kepada pelajar untuk mengkaji pelbagai bidang kemanusiaan. Ini termasuk falsafah, sejarah, seni halus, dan bahasa. MA dalam bahasa Inggeris adalah pilihan yang hebat untuk kedua-dua pelajar tempatan dan antarabangsa.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam bahasa Inggeris? Banyak program membolehkan pelajar untuk menyesuaikan kursus mengikut pilihan mereka. Mereka yang ingin memohon MA sering memerlukan BA dalam Bahasa Inggeris, dan pelajar antarabangsa perlu markah yang tinggi pada ujian bahasa Inggeris. Kursus utama mungkin memerlukan sesuatu pandangan mendalam pada teks bahasa Inggeris, kajian dunia Englishes, serta sejarah, politik, budaya dan konteks bahasa Inggeris. Beberapa program bahkan terdiri daripada latihan perantisan fokus dan bagi mereka yang mencari kerjaya dalam bidang tertentu.

Bahasa Inggeris wujud sebagai lingua franca hari ini.Kerana bahasa tersebut digunakan di seluruh dunia dan digunakan dengan kerap di seluruh dunia dalam bidang perniagaan, teknologi dan sains, pelajar antarabangsa mempunyai peluang untuk mendapatkan pengetahuan yang menyeluruh mengenai Inggeris yang membuka pintu kepada banyak kerjaya yang berbeza. MA juga boleh membantu orang-orang yang sudah bekerja untuk maju dalam kerjaya mereka atau menerima kenaikan.

Kos program MA sangat berbeza berdasarkan kepada institusi dan negara yang menjadi hos kepada kelas. Pelajar perlu menyelidik dan menghubungi sekolah-sekolah khusus untuk maklumat terperinci tentang harga.

Kebanyakan orang menganggap bahawa menjadi seorang guru sekolah tinggi hanya kerjaya masa depan seseorang dengan MA dalam bahasa Inggeris. Walaupun pengajaran pastinya pilihan, banyak peluang kerjaya lain di luar sana. Orang ramai boleh memilih untuk terlibat dalam pemasaran enjin carian, pemasaran kandungan, penulisan iklan, kewartawanan, penulisan teknikal, laporan berita, dan banyak lagi.Mereka yang mempunyai MA boleh juga memilih untuk beralih kepada pendidikan lanjutan untuk mencapai PhD.

Pelajar di seluruh dunia boleh mempunyai peluang yang sama untuk pendidikan yang lebih tinggi dengan mengambil kursus dalam talian. Mengambil kelas melalui internet juga membolehkan pekerja dan penjaga untuk mendapatkan MA dengan penjadualan yang fleksibel. Anda boleh menggunakan pangkalan data kami untuk mencari institusi yang menawarkan apa yang anda perlukan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.