Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 16 MA dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak 2023

16 MA Program dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak 2023

Gambaran keseluruhan

MA adalah ijazah peringkat siswazah yang biasanya diberikan kepada individu yang mempelajari topik dalam seni atau kemanusiaan. Ijazah Sarjana Seni boleh memberi tumpuan lebih kepada perbincangan daripada lebih banyak sains berasaskan sains. Dengan pengajian sepenuh masa, kebanyakan ijazah MA boleh diselesaikan dalam masa dua tahun.

Apakah MA dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal? Ia adalah ijazah peringkat siswazah yang biasanya direka untuk membantu pelajar mengembangkan kepakaran mereka sekarang. Pelajar dapat memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang gaya pembelajaran kanak-kanak yang berbeza, keperluan perkembangan murid hingga umur lapan dan hubungan keluarga peranan dapat dimainkan dalam pembelajaran. Individu boleh belajar untuk menghasilkan kurikulum yang sesuai perkembangan yang membantu murid mereka mengembangkan kemahiran berfikir kritis, rasa ingin tahu dan refleksi. Pelajar mungkin mendapati diri mereka mengambil kursus dalam perkembangan bayi dan kanak-kanak, kanak-kanak yang luar biasa dan tetapan awal kanak-kanak dan kanak-kanak, keluarga dan masyarakat.

Graduan cenderung untuk mencari mereka telah mengembangkan pelbagai kemahiran termasuk berkomunikasi dengan anak-anak kecil, keupayaan untuk mendengar dengan baik dan menyelesaikan masalah yang rumit. Ini dapat membantu individu berinteraksi dengan anak-anak dalam kehidupan peribadi mereka dan boleh memindahkan dengan baik kepada banyak pilihan kerjaya.

MA dalam Pendidikan Anak Usia Dini adalah pilihan ijazah popular yang ditawarkan di banyak universiti di seluruh dunia. Setiap universiti mungkin mempunyai kurikulum yang sedikit berbeza. Faktor-faktor ini dan banyak lagi menjejaskan harga tuisyen. Hubungi sekolah pilihan untuk maklumat lanjut.

Ramai graduan ingin pergi ke bidang pendidikan. Program-program ini boleh menyediakan mereka untuk berjaya sebagai guru sekolah rendah, pentadbir prasekolah atau pakar penjagaan anak. Mereka juga mungkin layak untuk pelbagai kerjaya bukan mengajar, termasuk jurulatih korporat, pakar museum, pakar kurikulum atau perancang program.

Memperolehi MA dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal boleh menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dalam pendidikan dan seterusnya. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • MA
 • Pendidikan
 • Pendidikan Awal Kanak-Kanak
Bidang pengajian
 • Pendidikan (16)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian