Keystone logo

3 MA Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Budaya dalam United Kingdom untuk 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • United Kingdom
  • Sains Sosial
  • Antropologi
  • Antropologi Budaya
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

MA Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Budaya

Pernahkah anda tertarik dengan pelbagai budaya, kepercayaan dan amalan yang membentuk dunia kita? Jika ya, Antropologi Budaya mungkin ijazah yang sesuai untuk anda. Cabang antropologi yang menarik ini melihat ke dalam kajian masyarakat manusia, meneliti pelbagai aspek seperti nilai, idea, teknologi, ekonomi dan banyak lagi.

Semasa ijazah, anda akan mendedahkan perspektif teori utama dan konsep utama yang telah membentuk bidang antropologi. Anda juga akan mendapat peluang untuk menerokai permaidani yang kaya dengan budaya manusia di seluruh dunia, menyelidiki aspek seperti bahasa, agama, persaudaraan, jantina, bangsa dan etnik.

Kajian anda mungkin akan membawa anda melalui kursus mengenai globalisasi, institusi sosial, dan antropologi gunaan, memastikan pengalaman pembelajaran yang menyeluruh.

Sama ada anda memilih untuk meneruskan kerjaya dalam bidang akademik, sektor swasta atau dunia bukan untung, pandangan unik anda tentang kerumitan masyarakat manusia akan membolehkan anda membuat sumbangan bermakna kepada dunia kita yang semakin saling berkaitan dan pelbagai.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

MA adalah ijazah sarjana dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan program pengajian kemanusiaan atau seni halus mata pelajaran seperti sejarah, komunikasi, falsafah, teologi atau Bahasa Inggeris. Sarjana Muda Sastera biasanya memerlukan kerja kursus, penyelidikan dan peperiksaan bertulis.