Keystone logo

41 MA Program dalam Sains Sosial Antropologi 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Sains Sosial
  • Antropologi
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (41)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MA Program dalam Sains Sosial Antropologi

Pelajar yang berminat untuk menambahkan pendapatan pendidikan yang lebih tinggi selepas menerima ijazah sarjana muda mereka boleh mendapat manfaat daripada mendaftar dalam program 's induk. A induk ijazah 's biasanya diperolehi dalam tempoh satu hingga dua tahun.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam bidang Antropologi? Longgar ditakrifkan, antropologi ialah kajian tentang tingkah laku manusia dan penerokaan tema budaya dan sosial dalam sesebuah masyarakat. Program 's induk ini akan menyelam ke dalam kajian hubungan budaya untuk evolusi manusia dan biologi, bahasa, seni bina, seni, muzik dan kediaman manusia. Kursus akan merangkumi bagaimana orang berhijrah tentang dunia, bahagian-bahagian yang berlainan di dunia dan budaya yang berbeza, dan evolusi spesies manusia.

Pelajar yang memilih untuk mendapatkan master mereka di dalam bidang ini akan mendapat pengetahuan yang memberi manfaat kepada mereka di luar persekitaran kolej. Ini termasuk kemahiran membaca analisis, perhatian terhadap detail, penyimpanan rekod berhati-hati dan pemikiran kritikal.Kebanyakan kursus akan meliputi jangka sejarah dan prinsip biologi yang mengawal keadaan dalam hidup manusia serta sejarahnya yang kaya. Pelajar juga akan mempelajari hukum asas keturunan dan implikasinya terhadap penduduk dan masyarakat.

Kos pendaftaran dan yuran kursus akan bergantung kepada sekolah dan di mana kemudahan itu terletak. Pelajar yang berminat perlu menghubungi institusi yang secara langsung untuk mengetahui jika program yang tepat untuk keperluan matlamat kerjaya mereka.

Walaupun ramai graduan program ini secara tradisinya pergi untuk bekerja di institusi pendidikan tinggi sebagai penyelidik atau guru, terdapat banyak pilihan kerjaya lain yang disediakan untuk ahli-ahli antropologi terlatih. Apabila selesai tuan mereka 's, graduan boleh pergi untuk bekerja di makmal antropologi fizikal, di tapak-tapak arkeologi, muzium atau di dalam bidang penyelidikan sains sosial. Pasaran untuk ahli-ahli antropologi budaya juga berkembang kerana permintaan bagi peningkatan penyelidikan manusia dan tingkah laku.

Banyak institusi menawarkan kelas dalam talian dengan modul pembelajaran jarak jauh untuk menyokong pelajar dengan akses terhad kepada kemudahan itu. Terdapat juga sebahagian masa dan program sepenuh masa untuk dipilih yang menawarkan lebih fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.