Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 12 MA dalam Animasi 2023

12 MA Program dalam Animasi 2023

overview

Sarjana Sastera adalah sejenis ijazah lanjutan yang direka untuk pelajar dalam bidang kemanusiaan atau sains sosial. Kebanyakan pelajar mengikuti laluan pendidikan ini setelah mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang yang sama. MA boleh menjadi cara yang berkesan untuk pelajar menduduki kerjaya yang lebih lumayan.

Apakah MA dalam Animasi? Animasi adalah kajian seni visual yang beragam dan kreatif. Animator bertanggungjawab untuk mengembangkan banyak kartun, filem dan permainan video serta ciptaan ikonik yang lain. Satu ijazah dalam animasi disusun untuk memaklumkan pelajar mengenai teknologi, teknik dan falsafah di sebalik kaedah reka bentuk ini. Sebahagian besar daripada banyak program animasi moden ialah media digital, termasuk reka bentuk web, kesan khas dan pengeluaran permainan video.

Pelajar dengan ijazah dalam animasi sering belajar untuk diorganisir, pekerja bebas. Ramai majikan mendapati pelajar animasi bukan sahaja kreatif tetapi sangat analitikal. Ciri-ciri ini dapat membantu para graduan lebih mudah disewa di masa hadapan untuk pelbagai industri.

Kos untuk mendapatkan MA boleh bergantung kepada negara sekolah dan panjang dan jenis program ijazah. Pelajar boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai tuisyen program ini dengan menghubungi pejabat kemasukan sekolah.

Kerjaya dalam animasi sangat berdaya saing, tetapi mempunyai MA dalam Animasi dapat membantu para siswazah memperoleh jawatan yang selamat di atas mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda atau kurang. Apabila teknologi berkembang, pelajar juga dapat melihat pertumbuhan pekerjaan yang tersedia untuk animator digital. Ramai pelajar mengejar pekerjaan dalam media tradisional seperti panggung wayang dan televisyen, tetapi banyak kerja boleh didapati di arena dalam talian juga. Beberapa jawatan kerjaya termasuk animator digital, pereka web, pengiklan digital, pereka permainan video dan banyak lagi.

Universiti di seluruh dunia menawarkan MA dalam Animasi. Pelajar juga boleh mempertimbangkan pembelajaran jarak jauh melalui kursus dalam talian yang dapat memperoleh ijazah dari rumah yang mungkin. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

read_more

filters

  • MA
  • Pengajian Seni
  • Seni Halus
  • Animasi
  • Animasi Komputer
fields_of_study
  • Pengajian Seni (12)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format