Keystone logo

3 MA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan
  • Analisis Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

MA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Analisis Perniagaan

Bekerja ke arah Ijazah Sarjana Sastera menyediakan peluang kepada pelajar untuk meneruskan pelajaran mereka, atau pakar ke arah disiplin yang lebih fokus. Ilmu yang berkaitan dengan memperoleh kerjaya yang memberi keutamaan. Ijazah peringkat rendah dalam bidang yang berkaitan, bagaimanapun, biasanya diperlukan sebagai prasyarat.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Perniagaan Analytics? Ia terutamanya melibatkan bahagian matematik dan statistik untuk minda perniagaan. Pelajar-pelajar belajar untuk menganalisis, menyusun dan mentafsirkan data mentah, dan menggunakan maklumat mereka untuk membuat keputusan perniagaan atau untuk menasihati mereka yang bertanggungjawab untuk operasi harian. Ini biasanya mengambil bentuk ramalan ekonomi atau penyelidikan pasaran, tetapi ia juga merupakan ijazah berharga untuk kerja-kerja dalam bidang perakaunan, pengurusan proses, atau kaedah kuantitatif.

Analisis perniagaan boleh menjadi satu peluang yang baik untuk mereka yang berminat dalam matematik atau statistik untuk masuk ke dalam bidang perniagaan tanpa perlu berurusan dengan jurusan dampak atau berdaya saing.Graduan memasuki bidang yang sangat unik dan khusus yang mempunyai permintaan yang tinggi.

Kos memperolehi Sarjana Perniagaan Analytics sangat berbeza dengan sekolah dan negara pengajian, dan juga jenis program dan panjang. Mungkin ada faktor lain yang turut memainkan peranan dalam menentukan tuisyen. Sebelum mendaftar, pastikan anda menyelidik pilihan anda dengan sempurna.

Terdapat banyak cara untuk menggunakan ijazah sarjana dalam bidang ini. Anda boleh mencari kerja di analisis secara khusus, atau anda boleh mencari untuk menjadi lebih menarik kepada majikan dengan menambah tahap ini untuk pendidikan perniagaan utama anda. Jika memilih untuk melanjutkan analisis perniagaan, ia adalah mungkin untuk mencari kerjaya dalam bidang perakaunan, pengurusan, analisis risiko, perbankan, penambahbaikan proses, pengurusan kawalan kualiti, penyelidikan pasaran, atau lain-lain. Perniagaan adalah satu bidang yang sangat besar dan terdapat permintaan yang tinggi bagi graduan dengan pengetahuan statistik dan pengurusan data yang masuk ke dalam operasi hariannya.

Untuk mula bekerja ke arah ijazah anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.