Keystone logo
XU Exponential University of Applied Sciences

XU Exponential University of Applied Sciences

XU Exponential University of Applied Sciences

pengenalan

Di universiti kami, kami menawarkan 4 program Sarjana Muda yang berbeza (Perniagaan Digital, Pemasaran Digital dan media sosial, Pengekodan dan Kejuruteraan Perisian, Sains Data) yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Melalui Pasukan Kerjaya kami, Acara Rangkaian Industri, Ceramah TedEx, Perkongsian Industri dan acara hari kerjaya, matlamat kami adalah untuk membangunkan bakat yang boleh diserap dalam industri digitalisasi dan teknologi melalui latihan amali, pekerjaan sepenuh masa dan keusahawanan. Kami menawarkan pilihan pembiayaan untuk warga Jerman dan Eropah dengan rakan kongsi pembiayaan kami "Chancen EG".

Masa baru memerlukan universiti baru

Jika pendigitalan dan teknologi inovatif mengubah masyarakat kita, jika masa depan kerja bergantung pada kemahiran digital baharu dan jika seluruh sektor ekonomi berada dalam pergolakan – bukankah sistem pendidikan kita juga harus berubah dan memberikan jawapan?

Kami fikir begitu

Universiti Eksponen XU berhampiran Berlin ialah universiti pertama Jerman yang memfokuskan secara eksklusif pada pendigitalan dan teknologi. Di Studio Five di premis Studio Babelsberg di Potsdam, kami telah mencipta tempat yang memberi tumpuan khusus pada latihan, promosi dan rangkaian wira masa depan* perubahan digital. Universiti kami di Potsdam ialah tempat yang sesuai untuk anda!

Universiti Eksponen XU Potsdam

Belajar di tempat di mana idea revolusioner menjadi inovasi.

Setiap inovasi adalah berdasarkan idea terobosan. Tetapi idea hanya benar-benar baik jika ia dilaksanakan. Inilah sebenarnya tentang universiti kami berhampiran Berlin: membangunkan idea baharu untuk inovasi masa depan. Idea yang ingin kami gerakkan bersama anda.

Belajar melalui interaksi

Pengajaran frontal ditamatkan: Kami bergantung pada pengalaman interaktif dan tetapan pembelajaran yang fleksibel dalam kumpulan kecil - walaupun di luar dewan kuliah. Belajar di XU di Potsdam bermakna kerja projek praktikal, percubaan dan prototaip.

Bina perhubungan

Rangkaian pakar global kami menyokong anda dalam perjalanan anda menuju kejayaan: Di universiti kami berhampiran Berlin, anda akan diajar oleh pengamal terkemuka* daripada perniagaan dan syarikat baharu serta minda terbaik dalam teknologi, perniagaan dan penyelidikan.

Mencipta perspektif

Pengetahuan adalah kuasa: Di XU di Potsdam anda akan mengumpul pengalaman praktikal dan mendapat akses kepada pengetahuan pasaran semasa daripada pakar - tangan pertama. Jadi anda mendapat semua yang anda perlukan untuk masa depan digital anda – dan untuk menjadikan idea revolusioner anda menjadi realiti.

Kami diiktiraf secara rasmi

XU Exponential University of Applied Sciences telah diiktiraf secara rasmi oleh Kementerian Sains, Penyelidikan, dan Kebudayaan negeri Brandenburg pada tahun 2018. Akreditasi telah dijalankan oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Pusat (ZEvA), yang mengesahkan pembangunan mampan dan program pengajian inovatif ke universiti sebagai sebahagian daripada proses akreditasi.

Bagaimana anda boleh mendapat manfaat daripada tawaran pengajaran digital kami yang inovatif

Sama ada komunikasi, pengeluaran, perdagangan atau dunia pekerjaan: transformasi digital telah tiba hampir di mana-mana. Hanya universiti dan kolej mengikuti perkembangan ini secara teragak-agak. Masih terdapat sedikit kesedaran tentang perubahan digital, keperluan untuk pembelajaran sepanjang hayat dan celik digital. Akibat daripada keengganan untuk berubah ini dan kekurangan sumber teknikal adalah tawaran pengajaran yang tidak lagi terkini.

Kami melakukan perkara secara berbeza.

Sebagai universiti untuk pendigitalan, kami melihatnya sebagai tugas kami untuk mencipta semula diri kami lagi dan lagi. Kami bukan sahaja menawarkan anda perantisan dengan ijazah tetap - kami juga menyediakan anda dengan cara yang terbaik untuk menghadapi pelbagai cabaran dalam teknologi, perniagaan dan penyelidikan. Di Universiti Eksponen XU berhampiran Berlin, anda mendapat akses kepada pengetahuan global dan peluang untuk melanjutkan pelajaran anda - secara interaktif dan praktikal.

Lokasi

  • Potsdam

    August-Bebel-Straße,26-53, 14482, Potsdam

  • Berlin

    Berlin, Jerman

    Soalan