Keystone logo
Westminster International University in Tashkent

Westminster International University in Tashkent

Westminster International University in Tashkent

pengenalan

Siapa kita

Westminster International University in Tashkent (WIUT) ialah universiti antarabangsa pertama yang terletak di tengah-tengah Asia Tengah yang menawarkan pendidikan gaya Barat dengan kelayakan UK. WIUT menawarkan pelbagai program, aktiviti akademik dan penyelidikan, serta acara sosial. Pembelajaran bebas adalah bahagian penting dalam sistem pendidikan UK, dan WIUT tidak terkecuali. Pelajar WIUT selalunya boleh ditemui di Pusat Sumber Pembelajaran (LRC), bilik komputer dan makmal inovasi, mengerjakan projek dan membincangkan kandungan kursus dengan rakan sebaya mereka. Pada masa lain, pelajar mungkin didapati memanfaatkan kemudahan sukan yang luar biasa di Universiti, atau terlibat dalam banyak acara sosial dan kebudayaan yang dianjurkan oleh Kesatuan Pelajar. WIUT boleh membantu anda untuk membuka potensi penuh anda. Di sini anda akan menguji had anda dan mencabar semua yang telah anda pelajari sebelum ini. Sebaik sahaja anda membuat keputusan untuk menyertai WIUT, anda akan tenggelam dalam suasana unik yang mendorong anda untuk berkembang, dilengkapi dengan aktiviti akademik dan sosial yang luar biasa.

Rakyat kita

 • Pengurusan Kanan
 • Staf akademik
 • Kakitangan Profesional

Sejarah

Bangunan kami yang berusia 100 tahun terletak di pusat bandar Tashkent yang indah, ibu negara Uzbekistan. Bangunan itu terselamat daripada gempa bumi terbesar dalam sejarah Uzbekistan, yang berlaku pada 26 April 1966. Pembinaan bangunan itu bermula pada tahun 1911, semasa zaman Romantik di Empayar Rusia. Pada masa ini, bangunan itu digunakan sebagai Gimnasium Wanita ke-2. Kemudian, semasa zaman Soviet, bangunan itu didermakan kepada Kolej Penerbangan. Seabad kemudian, kolej itu digabungkan dengan Institut Penerbangan Tashkent yang baru ditubuhkan. Pada Januari 2002, selepas pengubahsuaian dan pembinaan semula, Westminster International University in Tashkent membuka pintunya kepada 120 pelajar pertama dalam kursus Sijil Pengajian Yayasan Antarabangsa (CIFS) Tahap 3 dan ijazah Pentadbiran Perniagaan BA (Hons). Matlamat kami dalam menubuhkan WIUT adalah untuk membolehkan warga Uzbekistan dan negara lain memperoleh ijazah sarjana muda yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam Pentadbiran Perniagaan, Sistem Maklumat Perniagaan dan Undang-undang Ekonomi dan Komersial, semuanya disahkan oleh Universiti Westminster. Mulai 2005, WIUT telah menawarkan ijazah Sarjana Sastera dalam Perniagaan dan Pengurusan Antarabangsa yang diiktiraf antarabangsa, serta kelayakan profesional untuk guru - Sijil Pasca Siswazah dalam Pengajian Khas dalam Pengajaran dan Pembelajaran.

Sejak penubuhan universiti, populasi pelajar telah meningkat kepada lebih 3,000.

Pencapaian

 • 2004: WIUT mengadakan persidangan antarabangsa pertamanya: “Pengurusan Pendidikan Tinggi: Trend Antarabangsa dan Kelestarian Tempatan”.
 • 2005: 16 pelajar pertama tamat pengajian.
 • 2006: Ijazah pascasiswazah pertama telah disahkan oleh Universiti Westminster - Perniagaan dan Pengurusan Antarabangsa dan Kajian Khas dalam Pengajaran dan Pembelajaran.
 • 2008-2009: The Academic Lyceum of WIUT membuka pintunya kepada 150 pelajar. Duli Yang Teramat Mulia, Putera Michael of Kent, mengadakan lawatan rasmi ke Uzbekistan dan menghadiri majlis perasmian dewan sukan pertama.
 • 2009: Universiti melancarkan kursus "Pra-Universiti", di mana pemohon Universiti dilatih dengan lebih berkesan untuk matrikulasi di WIUT.
 • 2011: Agensi Jaminan Kualiti (QAA) UK memberikan pujian cemerlang kepada Universiti Westminster dan WIUT.
 • 2012: WIUT menyambut ulang tahunnya yang ke-10, dan jumlah graduan WIUT mencecah 1,000 orang.
 • 2013: WIUT membuka Pusat Pembelajaran Serantau baharu di bandar Urgench (Khorezm).
 • 2013: Ijazah pascasiswazah LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa telah disahkan oleh Universiti Westminster dan kampus WIUT telah diperluaskan lagi dengan pembukaan bangunan pembelajaran dan pusat sukan baharu.
 • 2015: Perasmian Persatuan Alumni WIUT
 • 2017: Ijazah pascasiswazah Sarjana Sastera dalam Ekonomi Gunaan diperkenalkan.
 • 2018: WIUT mengadakan Persidangan Antarabangsa pertama dalam Pengantarabangsaan dan Inovasi dalam Pendidikan Tinggi yang dikaitkan dengan jurnal semakan rakan antarabangsa baharu, Silk Road: A Journal of Eurasian Development.
 • 2019: Pembukaan Makmal Keusahawanan dan Inovasi Generasi Seterusnya SAP. Universiti telah menjadi sebahagian daripada Perikatan Universiti SAP sejak 2015.
 • 2019: Pengasas Makmal Penyelidikan dan Latihan Kewangan Bloomberg, yang menyediakan akses kepada harga saham semasa dan sejarah, serta kadar pertukaran mata wang dunia. kadar pertukaran mata wang dan maklumat mengenai pertukaran dunia.
 • 2019: Pelancaran Pusat Penyelidikan dan Jangkauan Dasar (CPRO).

Lokasi

 • Tashkent

  12 Istikbol Street, 100047, Tashkent

Soalan