Keystone logo
Western Caspian University

Western Caspian University

Western Caspian University

pengenalan

Universiti Barat (kini Western Caspian University), institusi pendidikan tinggi swasta pertama Azerbaijan, telah diasaskan pada tahun 1991. Universiti Western Caspian telah menjadi ahli Persatuan Universiti Antarabangsa di bawah UNESCO sejak 1992, Dana Eropah untuk Pembangunan Pengurusan sejak 1996, dan Rangkaian Universiti Laut Hitam sejak 1999, serta Persatuan Pengajian Eropah di Caucasus (AESC) , Persatuan Pengajian Politik (PSA), Persatuan Falsafah Sains Eropah (EPSA), Rangkaian Penyelesaian Pembangunan Lestari PBB (SDSN), Persatuan Universiti Antarabangsa, Persekutuan Pendakian dan Pendakian Gunung Antarabangsa (UIAA), Program Perkongsian Gunung PBB , Persatuan Pentadbir Pendidikan Antarabangsa (AIEA) dan beberapa organisasi, majlis dan persatuan antarabangsa lain.

WCU mengekalkan kerjasama rapat dengan banyak institusi pendidikan antarabangsa. Menurut pelbagai ulasan bebas, WCU berada di antara sepuluh universiti terbaik yang baru ditubuhkan di kawasan geografi yang sedang berkembang ini. Penubuhan institusi ini dipengaruhi oleh proses sosio-politik dan ekonomi yang berlaku di Eropah Timur dan kawasan CIS selepas kejatuhan USSR pada tahun 1991. Matlamat universiti adalah untuk mewujudkan suasana pendidikan yang sempurna untuk latihan yang diiktiraf secara global, dan untuk menyediakan pelajar untuk mencapai kejayaan sistematik dalam kerjaya masa depan mereka di peringkat antarabangsa. WCU kerap mengambil bahagian dalam program dan projek antarabangsa yang melaluinya kami meluaskan asas aktiviti akademik kami, mengukuhkan reputasi kami di seluruh dunia pendidikan, mewujudkan rangka kerja untuk pembangunan mampan kami.

Hubungan antarabangsa

Setiap tahun, WCU bersama-sama pakar tempatan, turut menjemput pensyarah dari AS, UK, Perancis, Jerman, Belanda, dan lain-lain. WCU memberi peluang kepada pelajar untuk belajar di luar negara di Eropah, Amerika Syarikat dan negara-negara lain untuk jangka pendek dan panjang. -rendaman jangka. Universiti menyediakan peluang kepada pelajar untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran pelajar antarabangsa seperti Erasmus Mundus, Mevlana, dll. WCU juga menawarkan MBA dengan kerjasama Universiti Perniagaan dan Pengajian Antarabangsa (UBIS), Switzerland.

Universiti terus memodenkan strukturnya. Langkah-langkah yang konsisten diambil untuk mengukuhkan infrastruktur, bahan pedagogi dan komponen teknikal. Makmal terkini merentasi pelbagai bidang telah ditambah, di samping menaik taraf metodologi pengajaran agar setanding dengan piawaian antarabangsa tertinggi. Matlamat kami adalah untuk membangunkan kemahiran profesional dan kualiti kepimpinan graduan kami dalam bidang perniagaan, tadbir urus, dsb. berdasarkan nilai kebangsaan dan pelbagai budaya dan dibangunkan menggunakan teknologi termaju, amalan terbaik antarabangsa dan piawaian etika tertinggi.

Kami mengalu-alukan kedatangan anda ke Western Caspian University!

Ciri-ciri Kampus

    Lokasi

    • Baku

      Istiglaliyyat,31, 1001, Baku

    Soalan