Keystone logo
VOS Spanish School & Intercultural Club In Buenos Aires and Barcelona

VOS Spanish School & Intercultural Club In Buenos Aires and Barcelona

VOS Spanish School & Intercultural Club In Buenos Aires and Barcelona

pengenalan

Berada di bidang pendidikan bermaksud bersedia menghadapi perubahan, pembelajaran adalah pergerakan berterusan.

Sekiranya kita menambah ciri penting ini, kepantasan yang kita alami dalam perubahan sosial hari ini, ketika kita bercakap mengenai kaedah pengajaran kita mesti bermula dengan mengatakan bahawa semuanya mungkin.

Kita mulakan dengan yang jelas: bahasa membolehkan kita berkomunikasi. Oleh itu, Pembelajaran bahasa kedua mesti mempunyai komunikasi sebagai paksi utamanya. Kami membuat pelajar kami berkomunikasi dalam bahasa Sepanyol, kaedah kami memberi tekanan yang jelas dalam komunikasi. Sebagai tambahan kepada tujuan didaktik ini, kami percaya pada kekuatan rendaman dalam komuniti penutur bahasa Sepanyol. Apabila pelajar terbenam dalam bahasa yang ingin dipelajarinya, semua yang mereka pelajari di kelas berlaku dalam konteks kehidupan sebenar yang berbeza sepanjang masa. Pendedahan berterusan ini menunjukkan perlunya motivasi yang kuat dan, oleh itu, sangat meningkatkan peluang mereka untuk belajar.

Di VOS, kami memanfaatkan kekuatan pendidikan dari perendaman ini ke dalam bahasa: tidak ada realiti yang nyata, kami menggunakan realiti dengan segenap kekuatannya, baik di dalam kelas dan di luar (dalam e-pembelajaran ini juga mungkin: perendaman Sepanyol hampir sepenuhnya dicapai melalui rangkaian sosial).

Pemerolehan pengetahuan ini berterusan dalam bengkel mingguan dan aktiviti budaya yang menjadikan setiap hari pengembaraan budaya dengan orang Sepanyol.

Dalam merancang silibus pendidikan dan merancang setiap kelas Sepanyol, Kami sangat menyedari hakikat penting bahawa "pembelajaran dipengaruhi oleh teknologi". Ini mengubah amalan pengajaran, peranan pelajar, apa pengetahuan dan, pada dasarnya, apa yang kita lakukan untuk dipelajari oleh orang lain.

Lokasi

 • 1906

  Marcelo Torcuato de Alvear,1459, C1060, 1906

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan