Keystone logo
Victoria University of Wellington Sarjana Sains mengikut kerja kursus dan tesis - MSc
Victoria University of Wellington

Sarjana Sains mengikut kerja kursus dan tesis - MSc

Wellington, New Zealand

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

NZD 10,994 / per year

Di kampus

pengenalan

Bina di atas ijazah Sarjana Muda anda dengan kajian saintifik lanjutan di peringkat Sarjana dan menjadi pemimpin dalam bidang anda.

Dapatkan ijazah yang diiktiraf di seluruh dunia dan menyumbang kepada pengetahuan dalam bidang anda. Sarjana Sains (MSc) akan membangunkan kemahiran teknikal, makmal dan akademik untuk menyediakan anda kerjaya dalam sains.

MSc akan membawa anda antara dua dan dua setengah tahun pengajian sepenuh masa atau sehingga empat tahun separuh masa. Pada tahun pertama MSc anda, anda akan mengambil beberapa kursus yang berkaitan dengan bidang subjek pakar anda. Seterusnya, anda akan menjalankan penyelidikan penyeliaan yang mendalam selama 12-15 bulan dan menulis tesis. Semasa pengajian, anda mungkin juga penerbitan pengarang untuk jurnal disemak semula.

Untuk membuat MSc anda memerlukan ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang sesuai, dengan gred purata B atau lebih tinggi dalam bidang subjek anda. Anda juga boleh layak untuk masuk jika anda mempunyai kerja yang sesuai atau pengalaman lain.

Pelbagai program Sarjana

Pilih untuk melengkapkan program Master ini atau salah satu program Master sains pakar. Kebanyakan program pakar adalah 180 mata dan tidak memerlukan tesis.

Jika anda telah melakukan BSc (Hons), anda boleh memohon untuk terus masuk ke MSc 120 mata dengan tesis.

Beban kerja

Jika anda belajar sepenuh masa, anda boleh menjangkakan beban kerja 40–45 jam seminggu untuk kebanyakan tahun. Pelajar sambilan yang melakukan dua kursus setiap trimester mesti melakukan sekitar 20–23 jam kerja seminggu. Pastikan anda mengambil kira perkara ini jika anda bekerja.

Kemasukan

Mengenai Sekolah

Soalan