Keystone logo
VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

pengenalan

Siapa kita

Ditubuhkan pada 1849, VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO) adalah sebuah universiti awam Czech yang mempunyai tradisi lama dalam pendidikan dan penyelidikan kejuruteraan berkualiti tinggi. Nilai-nilai teras tradisional ini telah dikemas kini secara berterusan untuk mencerminkan teknologi canggih terkini dan keperluan industri yang sentiasa berubah. VSB-TUO mempunyai hubungan kukuh dengan industri dan berkembang maju dalam penyelidikan guna, dengan kerjasama syarikat dan institusi di seluruh dunia, dalam mencari penyelesaian inovatif untuk isu-isu moden.

Kajian di VSB-TUO memberi penekanan kepada latihan praktikal, sambil menyiasat masalah sebenar dari industri terkini yang menggunakan perisian dan instrumen terkini. Dalam banyak mata pelajaran 50% daripada kursus adalah berorientasikan praktikal, dengan sempurna memuji arahan teoritis maju, dan memastikan bahawa siswazah telah mendapat pendidikan dan pengalaman yang dicari oleh majikan di seluruh dunia.

Visi

Kami adalah antara universiti terkemuka di Eropah yang menawarkan pendidikan teknikal dan ekonomi, menjalankan penyelidikan asas dan aplikasi serta memastikan bimbingan teknikal, perundingan dan perkhidmatan pakar yang diperlukan untuk masyarakat.

Misi kita

Kami adalah sebahagian daripada sistem universiti yang merupakan tahap tertinggi sistem pendidikan di Republik Czech. Kami menyebarkan pengetahuan, membangunkan kemahiran dan mewujudkan ruang bagi pertumbuhan profesional individu dan pembangunan seluruh masyarakat di bidang yang mempunyai bidang teknologi dan ekonomi. Kami bekerjasama dengan organisasi kerajaan, pihak berkuasa tempatan, universiti dalam dan luar negeri, institusi saintifik, organisasi, dan individu. Tugasan asas kami ialah:

 • Menyediakan pendidikan tinggi
 • Membangunkan penyelidikan dan pembangunan
 • Membangunkan kerjasama dengan amalan

Kod Etika

Dengan Kod Etika VSB - Universiti Teknikal di Ostrava, sebagai pembawa budaya dan pendidikan Eropah, mengumumkan nilai moral yang terhasil daripada persekitaran budaya Eropah dan dengan itu berusaha untuk melakukan tatalaku etika yang tinggi di luar norma undang-undang mandatori.

Perangkaan

 • 3176 graduan berjaya tahun ini
 • 40% graduan VSB-TUO adalah wanita
 • Lebih 100 faedah kad siswazah

  Ciri-ciri Kampus

  Sebuah kampus moden yang kita terus meningkatkan

  Kami sentiasa membangunkan kampus kami untuk memastikan persekitaran yang berkualiti untuk pelajar kami, dengan bangunan baru dan diubahsuai, pusat penyelidikan, makmal, dan bilik darjah yang selesa.

  Kampus VSB-TUO menempatkan semua jenis kemudahan untuk pelajar, pekerja, tetapi juga untuk masyarakat umum. Kampus kami boleh menjadi rumah kedua untuk anda.

  Salah satu kampus terbesar di Eropah Tengah

  Kampus VSB - Technical University of Ostrava adalah salah satu yang terbesar di Eropah Tengah. Selain penginapan, ia juga menawarkan perkhidmatan katering, sukan, dan kemudahan kebudayaan serta beberapa perkhidmatan lain. Di kampus ini, anda juga boleh mencari pejabat pos, kedai pelajar, dan sambungan wifi percuma untuk semua pelajar. Dalam kampus, terdapat juga galeri, perpustakaan, dan pavilion PC. Pelajar boleh menggunakan perkhidmatan doktor tempatan, ahli psikologi atau perunding kerjaya.

  Kampus VSB-TUO menawarkan pelbagai kemudahan sukan untuk pelajar, pekerja, tetapi juga untuk orang awam. Dalam kampus, terdapat gelanggang badminton dan bola tampar luaran, dinding mendaki, bola keranjang dalaman dan gelanggang bola tampar, dan padang bola sepak dengan rumput buatan. Anda boleh bermain tenis meja, cuba untuk berlatih seni mempertahankan diri, pergi ke pusat kecergasan, atau ke dewan aerobik kami di mana anda boleh memilih antara bentuk latihan yang cepat atau perlahan. Kolam renang awam boleh dicapai - hanya satu hentian trem sahaja.

  Kampus utama VSB-TUO terletak di persekitaran yang sangat menyenangkan di Poruba - di sekitar hutan, dengan jalan untuk skating dalam talian atau berbasikal. Kampus ini dihubungkan dengan pengangkutan awam ke bahagian lain di Ostrava, walaupun pada waktu malam. Ostrava sangat mudah diakses bukan sahaja dengan keretapi tetapi, sekarang lebuh raya telah siap, juga dengan bas dan kereta.

   Lokasi

   • Ostrava

    17. listopadu 2172/15, 708 00 , , Ostrava

   Soalan