Sarjana dalam teknologi Makanan
University of Warmia and Mazury in Olsztyn
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Olsztyn, Poland
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
3 semester
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
pengenalan
Fakulti Sains Makanan UWM di Olsztyn, dengan kerjasama Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Proses Universiti Sains Gunaan di Offenburg, menawarkan peluang untuk mengambil pengajian sarjana sepenuh masa, 3-semester, ijazah kedua dalam teknologi Makanan dan pemakanan manusia, dalam bidang kejuruteraan makanan.
Semua kelas pengajaran akan dijalankan secara eksklusif dalam bahasa Inggeris. Pengajaran semasa semester musim sejuk akan dilakukan di Offenburg, dan semasa semester musim panas - di Olsztyn. Pilihan tempat mengajar untuk semester ketiga akan bergantung kepada penyelia dan subjek kerja diploma seseorang (ia boleh sama ada Olsztyn atau Offenburg).
Graduan memperoleh diploma tamat pengajian dari pengajian sarjana ijazah kedua di UWM di Olsztyn dalam Teknologi Makanan dan Pemakanan Manusia utama (dalam bidang Kejuruteraan Makanan) dan diploma tamat pengajian sarjana di Universiti Sains Gunaan di Offenburg dalam Kejuruteraan Proses utama .
Jika anda berminat dengan visi jurutera tentang pembangunan makanan dan kaedah pengeluarannya, anda dialu-alukan untuk mengikuti kajian ini. Permohonan boleh difailkan oleh graduan dari pengajian jurutera dalam bidang pertanian, perhutanan dan sains veterinar, dengan pengetahuan yang baik dalam bahasa Inggeris (tahap B2 yang didokumenkan), dan pada masa yang sama mudah alih dan tidak sabar-sabar untuk memperoleh kecekapan dan pengalaman baharu semasa pengajian mereka di Poland atau Jerman universiti.
Kurikulum
Sukatan pelajaran pengajian bersama merangkumi mata pelajaran berikut:
Semester pertama - musim bunga-musim panas (kelas di Olsztyn):
- Metodologi kajian eksperimen
- Asas pemakanan
- Fizik dan reologi makanan
- Pemasaran makanan dan ekonomi pengeluaran
- Pengurusan kualiti dan keselamatan makanan
- Pembangunan produk makanan
- Enzimologi dan bioinformatik
- Peralatan teknologi dalam pemprosesan makanan
- Mikrobiologi teknikal
- Teknologi dan teknik makanan yang inovatif
- Istilah Inggeris dalam kejuruteraan makanan
Semester kedua - musim luruh-musim sejuk (kelas dijalankan di Offenburg):
- Modul kecekapan bukan teknikal: perhubungan awam + elektif
- Kejuruteraan keselamatan
- Kejuruteraan kawalan proses
- Proses penukaran bioteknologi
- Kejuruteraan kimia
- Sekolah teknik - Kejuruteraan proses
- Pemprosesan air
- Modul elektif: Proses bioteknikal - BP /atau/ Penukaran tenaga boleh diperbaharui REC)
- BP: Mendimensi proses bioteknologi + proses bioteknologi
- RKM: Proses penukaran termokimia + Sekolah teknikal - Penukaran tenaga boleh diperbaharui
Semester ketiga - musim bunga-musim panas (pilihan Olsztyn atau Offenburg, bergantung pada subjek kerja diploma):
Diploma elektif dalam Olsztyn:
- Seminar diploma
- berlatih
- tesis sarjana
- pembentangan dan pertahanan
atau
Diploma elektif dalam Offenburg:
- tesis sarjana (dengan latihan)
- pembentangan dan pertahanan
Semua pelajar University of Warmia and Mazury in Olsztyn dan semua pelajar Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Proses Universiti Sains Gunaan di Offenburg mempunyai pilihan peluang percuma untuk mengambil sepenuh masa, 3-semester, kitaran kedua, sepenuh masa, dalam bidang kejuruteraan Makanan.