Keystone logo
University of Verona

University of Verona

University of Verona

pengenalan

University of Verona berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan dan inovasi. Ia mempunyai 22,000 pelajar dan 1,500 kakitangan termasuk pensyarah, penyelidik, kakitangan teknikal dan pentadbiran yang berusaha untuk terus menambah baik dan mengembangkan universiti.

Institusi yang berfikiran ke hadapan yang secara berterusan berusaha untuk mengukuhkan hubungan antara kursus ijazah dan dunia pekerjaan sebenar, objektif utama universiti untuk masa terdekat adalah untuk menjadi lebih mesra dan disesuaikan dengan keperluan pelajar secara progresif.

Perangkaan

Pelajar - Tahun Akademik 2021/2022

Ijazah sarjana muda 16,117
Gabungan ijazah Sarjana Muda+Sarjana/Kitaran Tunggal 3,085
ijazah sarjana 5,350
Ph.D. darjah 435
Program pengkhususan pascasiswazah Perubatan dan Undang-undang 1,942
Program sarjana profesional 669
Jumlah 27,598

Kakitangan - Tahun 2021

Staf akademik tidak. perempuan % purata umur
Band I: Profesor Penuh 175 25.14% 58.39
Band II: Profesor Madya 365 40.82% 51.10
Penyelidik 252 53.57% 44.94
Jumlah 792 41.41% 50.75
Kakitangan teknikal dan pentadbiran tidak. perempuan % purata umur
Kakitangan 729 66.53% 49.10
yang mana tidak. adalah kakitangan makmal 113 60.18% 48.09

Ruang Pengajaran dan Penyelidikan

tidak. tempat
Bilik darjah 146 10,805
Makmal 22 467
Bilik belajar 21 1,038

  Statistik Alumni

  Kedudukan

  Untuk beberapa tahun sekarang, universiti telah tertakluk kepada pelbagai latihan ranking di peringkat nasional dan antarabangsa. Kedudukan ini adalah berdasarkan metodologi pengiraan yang berbeza dan oleh itu boleh menghasilkan keputusan yang kadangkala sangat berbeza antara satu sama lain. Dalam penarafan antarabangsa, universiti Itali sentiasa jauh dari kedudukan teratas kerana agensi yang menghasilkan penarafan menggunakan kriteria yang merujuk terutamanya kepada realiti Anglo-Saxon, namun, keadaan tidak kelihatan statik dan dasar yang dilaksanakan oleh universiti untuk menambah baik. reputasi mereka nampaknya membuahkan hasil. Oleh itu, adalah menarik untuk meneliti kedudukan University of Verona yang hadir dalam ranking utama kebangsaan dan antarabangsa.

  QS - Kedudukan Universiti Dunia Quacquarelli Symonds

  Keputusan edisi 2022

  Dalam QS World University Ranking 2022, diterbitkan di London oleh QS, Verona hadir dalam ranking bersama 36 universiti Itali lain, meletakkan dirinya dalam julat dunia dalam kumpulan "801-1000".

  Metodologi

  Kedudukan ini mentakrifkan 500 universiti terbaik di dunia dengan memberikan mereka jawatan individu; universiti yang selebihnya diletakkan dalam kumpulan markah bermula dari kedudukan 501 hingga 1000.

  Kedudukan ini adalah hasil yang diperoleh daripada tinjauan data setiap institusi yang berkaitan dengan empat bidang utama: Penyelidikan, Didaktik, Prospek pekerjaan, Profil antarabangsa.

  Kualiti bidang utama ini dinilai menggunakan dua tinjauan global, satu bertujuan untuk ahli akademik (berat 40%) dan satu lagi kepada majikan (berat 10%), tetapi penunjuk objektif juga digunakan, seperti nisbah antara bilangan guru dan bilangan pelajar (berat 20%); petikan oleh fakulti (berat 20%), bahagian pelajar asing (berat 5%), bahagian guru asing (berat 5%).

  Kedudukan Mata Pelajaran QS

  University of Verona juga hadir dalam Kedudukan Subjek QS 2020. Khususnya, Universiti ini menonjol untuk keputusannya dalam Subjek Sains Hayat dan Perubatan dan khususnya dalam Perubatan Subjek Individu.

  Metodologi

  Di samping Kedudukan Dunia utama, QS menerbitkan Kedudukan Universiti Dunia QS mengikut Subjek, yang menilai 48 bidang subjek yang berbeza.

  Kedudukan ini mengikut subjek disusun dengan menggunakan dua tinjauan global yang diuruskan oleh QS sendiri dan bertujuan untuk ahli akademik dan majikan yang menilai reputasi antarabangsa institusi dalam setiap mata pelajaran, tetapi dua penunjuk objektif juga digunakan untuk mengukur kesan penyelidikan terhadap asas petikan mengikut kertas dan h-index dalam subjek berkenaan. Data terkini ini datang daripada pangkalan data Scopus Elsevier, pangkalan data petikan penyelidikan paling komprehensif di dunia. Kesemua empat komponen ini kemudiannya digabungkan dengan pemberat yang disesuaikan untuk setiap disiplin dan menghasilkan keputusan akhir bagi setiap kedudukan mata pelajaran.

  THE - Kedudukan Universiti Dunia Pengajian Tinggi Times

  Dalam ranking dunia THE - Times Higher Education World University Rankings 2022, terdiri daripada lebih daripada 1,600 institusi, Verona berada dalam julat antara tempat ke-401 dan ke-500, dengan keputusan terbaik dalam petunjuk mengenai bilangan petikan, perspektif antarabangsa, dan pendapatan daripada sektor perindustrian.

  Metodologi

  Kedudukan mengambil kira hanya 1,000 jawatan terbaik yang ditentukan berdasarkan 13 petunjuk prestasi yang dikumpulkan ke dalam 5 bidang tematik: Pengajaran (berat 30%); Penyelidikan (berat 30%); Petikan (berat 30%); Pendapatan daripada sektor perindustrian (berat 2.5%); Perspektif antarabangsa (berat 7.5%).

  Penunjuk yang digunakan oleh THE adalah terutamanya nilai relatif yang diparameterkan berdasarkan saiz setiap institusi yang dinilai: dengan cara ini universiti besar dengan nombor mutlak yang lebih konsisten secara kuantitatif tidak diutamakan.

  THE - Universiti Terbaik di Eropah

  Dalam ranking THE - Universiti Terbaik di Eropah 2022, Verona adalah antara 51 universiti Itali yang diklasifikasikan dan tepat di tempat ke-6 di kalangan universiti Itali dan tempat ke-190 di Eropah. Kedudukan ini berdasarkan data dan metodologi yang telah digunakan oleh THE - World University Rankings tetapi memberi tumpuan kepada institusi Eropah terbaik.

  Metodologi

  Ia adalah sama dengan Kedudukan Universiti Dunia yang mewakili khusus universiti Eropah. The Times Higher Education World University Rankings 2021 secara global menyenaraikan lebih daripada 1,600 universiti di seluruh dunia; daripada jumlah ini, hanya lebih 550 adalah universiti Eropah.

  THE - Kedudukan Universiti Muda

  THE - Kedudukan Universiti Muda 2021 mengambil kira universiti di bawah umur 50 tahun dan edisi 2021 merangkumi 475 institusi. University of Verona menduduki tempat ke-93 keseluruhan di seluruh dunia dan ke-5 di kalangan universiti Itali.

  Metodologi

  Kedudukan ini menyenaraikan universiti terbaik di dunia yang berumur kurang daripada 50 tahun. Kaedah yang digunakan mengambil kira 13 petunjuk prestasi THE World University Rankings yang sama, tetapi metodologi itu ditentukur semula untuk memberi kurang berat kepada reputasi dan untuk menempah lebih banyak untuk pengajaran, penyelidikan, perspektif antarabangsa dan pemindahan pengetahuan.

  Lokasi

  • Verona

   Via dell'Artigliere, 8, 37129, Verona

   Soalan