Keystone logo
University of the Commonwealth Caribbean - UCC Global Campus

University of the Commonwealth Caribbean - UCC Global Campus

University of the Commonwealth Caribbean - UCC Global Campus

pengenalan

Di University of the Commonwealth Caribbean Global, pembelajaran dalam talian tidak cuba untuk meniru suasana bilik darjah tradisional. Kami sedar pelajar hari ini memerlukan fleksibiliti untuk mengimbangi pendidikan dengan segala-galanya dalam kehidupan mereka pada kadar yang berkesan. Kami tahu ada laluan berbeza untuk semua orang, jadi kursus kami direka bentuk untuk meletakkan anda di landasan yang betul untuk mencapai matlamat anda. Program dalam talian UCC Global boleh membantu anda melepasi halangan antara anda dan kerjaya anda. Dan dengan akses 24/7 ke bilik darjah dalam talian, anda boleh menyiapkan kerja kursus anda apabila ia sesuai untuk anda.

Institusi ini mempunyai ibu pejabatnya di Kingston Jamaica. Ia dibentuk pada tahun 2004 sebagai hasil penggabungan pada tahun 2002 Institut Sains Pengurusan (IMS) yang ditubuhkan pada tahun 1992 dan Institut Pengurusan & Pengeluaran (IMP) ditubuhkan pada tahun 1976. Institusi yang baru diperluas ini kekal sebagai institusi yang berkembang pesat institusi di negara ini dan juga di rantau Caribbean.

Institusi ini kini menawarkan program sijil profesional, diploma, bersekutu, sarjana muda, sarjana, dan kedoktoran, serta program latihan korporat yang disesuaikan di Jamaica. Disiplin merangkumi Pengurusan Sumber Manusia, Teknologi Maklumat, Pemasaran, Pengurusan Perhotelan, Perniagaan, Kewangan, dan Pentadbiran Perniagaan antara lain.

UCC Global juga kini bekerjasama dengan beberapa institusi antarabangsa seperti Florida International University (FIU), Commonwealth of Learning (COL), University of London (UOL), University of Sunderland (UoS), Coursera Inc, Udemy Inc & EdX Inc untuk menyediakan beberapa sijil antarabangsa khusus/profesional, sarjana muda, siswazah dan program ijazah kedoktoran.

Akhirnya, Universiti mempunyai enam (6) kampus di seluruh pulau termasuk lokasi di Kingston, Montego Bay, Ocho Rios, Mandeville, dan May Pen; dan pendaftaran rata-rata 7,000 pelajar setiap tahun termasuk pembelajaran dalam talian. Populasi pelajar terdiri terutamanya dari orang dewasa yang bekerja dan merangkumi lulusan dalam jawatan pengawas, pengurusan, dan kepemimpinan lain di beberapa syarikat sektor swasta dan institusi sektor awam terkemuka, di Jamaica dan Caribbean.

Misi kita

Universiti Komanwel Caribbean berusaha untuk menyediakan peluang pendidikan yang luas melalui perkongsian, mod penyampaian yang fleksibel, dan akses kepada pembiayaan, dalam persekitaran di mana standard, kebenaran, rasa hormat, dan martabat orang itu dipeluk.

Visi kami

Universiti Komanwel Caribbean komited untuk mempersiapkan pelajar untuk menjadi pemimpin perniagaan, komuniti, inovator, dan sarjana yang luar biasa dalam persekitaran akademik yang prihatin dan merangsang intelektual. Semua anggota masyarakat dihargai, dihormati, dan dicabar untuk merangkul kecemerlangan, integriti, dan tanggungjawab sosial.

Akreditasi

Universiti Komanwel Caribbean didaftarkan dengan dan diiktiraf oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ), badan akreditasi kebangsaan dan jaminan kualiti luaran untuk pendidikan tinggi, sebagai Kolej Universiti. Pendaftaran dan pengiktirafan bermakna bahawa UCC diakreditasi untuk menawarkan program akademik, vokasional, teknikal dan profesional dan untuk memberikan anugerah daripada sijil kepada peringkat siswazah. Universiti memberi tumpuan terutamanya kepada pengajaran dan penyampaian pengetahuan, disokong oleh penyelidikan, profesional dan khidmat masyarakat.

Pendaftaran dengan Majlis Universiti Jamaica bercakap dengan sistem dan rangka kerja jaminan kualiti dalaman yang ketat dan berterusan yang akan memastikan institusi kami, pelajar kami dan pihak berkepentingan lain bahawa anugerah yang diberikan atas nama UCC memenuhi piawaian antarabangsa amalan terbaik dan bahawa pelajar mempunyai peluang yang sesuai dalam tempoh yang membolehkan persekitaran untuk memenuhi piawaian tersebut. Institusi akan sentiasa sedar bahawa dasar, prosedur, sistem, struktur dan infrastruktur dalam UCC menyokong secukupnya penyampaian kursus dan program, termasuk melalui kaedah penyampaian dalam talian dan gabungan.

UCC telah mencapai akreditasi institusi dari UCJ.

Sebagai gantinya, UCC adalah satu-satunya institusi yang didaftarkan dan diakui oleh University of London, yang diakreditasi oleh Badan Jaminan Kualiti United Kingdom, untuk menawarkan Sijil Pengajian Tinggi dalam Common Law, Bachelor of Laws (LLB) dan program ijazah Sarjana Undang-Undang (LLM) di Jamaica. UCC juga menawarkan beberapa program ijazah dengan bekerjasama dengan Florida International University, yang diakreditasi oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah (SACS) di Amerika Syarikat, serta oleh AACSB International - Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Collegiate .

Universiti Komanwel Caribbean diakreditasi oleh Perkhidmatan Akreditasi untuk Sekolah, Kolej dan Universiti Antarabangsa (ASIC).

Universiti telah memperoleh status Premier dengan ASIC kerana bidang operasinya yang terpuji. Akreditasi ASIC membantu pelajar dan ibu bapa membuat pilihan yang lebih tepat dan juga akan membantu sekolah, kolej, universiti, penyedia latihan atau penyedia pendidikan jarak jauh, menunjukkan kepada badan pelajar antarabangsa bahawa mereka adalah institusi berkualiti tinggi. ASIC diiktiraf oleh UKVI di UK, adalah ahli CHEA International Quality Group (CIQG) di Amerika Syarikat dan disenaraikan dalam Direktori Antarabangsa mereka, adalah anggota BQF (British Quality Foundation), adalah sekutu ENQA (European Network for Jaminan Kualiti) dan merupakan anggota institusi EDEN (Jarak Eropah dan Jaringan E-Pembelajaran).

Secara umum, pendaftaran, pengiktirafan dan khususnya akreditasi meyakinkan pelajar dan pihak berkepentingan lain bahawa Universiti mewakili pilihan yang baik, dan bahawa pelajar yang mendaftar akan diberikan pengajaran profesional, pengalaman belajar yang positif, dan akan berpeluang memperoleh kelayakan yang berharga.

UCC juga telah ditetapkan sebagai satu-satunya penyedia Latihan Keselamatan Internet Fortinet di Jamaica.

Keahlian Tempatan & Antarabangsa

Pada tahun 1996 IMS, anak syarikat UCC mula membentuk beberapa pakatan tempatan dan antarabangsa yang unik yang menjadi penting kepada kejayaannya di Jamaica. Senarai berikut memperincikan semua institusi dan badan semasa Universiti Komanwel Caribbean mempunyai keahlian.

Badan Penerangan
Majlis Pendidikan Amerika (ACE) American Council on Education (ACE) adalah persatuan pendidikan tinggi Amerika Syarikat yang paling berpengaruh, dihormati, dan kelihatan. ACE mewakili hampir 1,800 presiden kolej dan universiti dan eksekutif di persatuan yang berkaitan, dan merupakan satu-satunya persatuan pendidikan tinggi utama yang mewakili semua jenis institusi pemberi ijazah yang diiktiraf AS
Persatuan Antarabangsa untuk Presiden Universiti (IAUP) Persatuan Presiden Universiti Antarabangsa (IAUP) adalah persatuan ketua eksekutif universiti dari institusi pendidikan tinggi di seluruh dunia. Keahlian terhad kepada individu yang berkhidmat sebagai presiden, rektor atau naib canselor di kolej atau universiti yang diiktiraf di rantau ini.
Konsortia Universiti Komanwel & OAS Organisasi Negara Amerika adalah organisasi serantau tertua di dunia. Organisasi menggunakan pendekatan serampang empat mata untuk melaksanakan tujuan utamanya dengan berkesan, berdasarkan tonggak utamanya: demokrasi, hak asasi manusia, keselamatan, dan pembangunan.
The Jamaica Association of Private Tertiary Institutions (JAPTI) Ditubuhkan pada tahun 2012, The Jamaica Association of Private Tertiary Institutions (JAPTIs) adalah sebuah konsortium Jamaica lebih dari 30 institusi pengajian tinggi swasta.
Persatuan Institusi Tersier Caribbean (ACTI) Misi ACTI adalah untuk melibatkan semua pihak yang berkepentingan dalam pendidikan tinggi, wilayah dan antarabangsa, untuk peningkatan dan pengembangan pendidikan tinggi, perkhidmatannya dan institusi anggota yang terus berlanjutan; dan untuk memberikan sokongan teknikal untuk semua institusi pengajian tinggi serantau
Pertubuhan Sektor Swasta Jamaica (PSOJ) PSOJ ditubuhkan pada tahun 1976. Ia adalah organisasi nasional persatuan, syarikat swasta dan individu yang bekerja sama untuk mempromosikan sektor swasta yang kompetitif dan produktif.
Dewan Perniagaan Jamaica (JCC) (Misi) utama Dewan adalah memastikan persekitaran yang paling baik untuk operasi perniagaan yang berkesan dan menguntungkan. Penekanan diberikan pada projek-projek yang akan meningkatkan pembangunan masyarakat luas.
Dewan Perniagaan Amerika Jamaica American Chambers of Commerce of Jamaica bergabung dengan Dewan Perdagangan Amerika Syarikat (COCUSA) di Washington DC, organisasi perniagaan gabungan terbesar di dunia, dengan pejabat di 65 negara. AMCHAM bekerjasama rapat dengan pemerintah negara tuan rumah, untuk memudahkan pelaburan dan perdagangan.
Rangkaian Pengajian Antarabangsa Berkualiti di Luar Negara (QISAN) UCC adalah anggota institusi Jaringan Kajian Luar Negara Berkualiti Antarabangsa (QISAN). Anggota QISAN menunjukkan amalan profesional dan etika dalam pengambilan dan penyampaian program pengajian berkualiti tinggi dan relevan. Anggota QISAN juga mesti menunjukkan sikap prihatin dan menyokong pelajar serta mempunyai tatatertib yang ketat mengenai kehadiran dan amalan belajar.

Lokasi

 • New Kingston

  17 Worthington Avenue, Kingston, , New Kingston

  • Mandeville

   Lot 3, Caledonia Mall, 3 1/2 Caledonia Road, Manchester, , Mandeville

   • May Pen

    3 Chapleton Road, , May Pen

    • Montego Bay

     16 East Street, St. James, , Montego Bay

     • Ocho Rios

      99 Main St, , Ocho Rios

      • Kingston

       16 Oxford Terrace, , Kingston

       Program

       Soalan