Keystone logo
University of Surrey Tenaga Mampan dengan Amalan Perindustrian MSc
University of Surrey

Tenaga Mampan dengan Amalan Perindustrian MSc

7G7M+42, United Kingdom

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Feb 2025

GBP 19,000 / per year *

Di kampus

* untuk sepenuh masa dengan penempatan - 2 tahun: UK £10,500 setahun / Luar Negara

pengenalan

Tenaga Mampan kami dengan Amalan Perindustrian Ijazah MSc meneroka sistem tenaga mampan dan boleh diperbaharui serta aplikasinya. Ia akan melengkapkan anda dengan pemahaman yang mendalam tentang aspek sosial, ekonomi, kawal selia dan alam sekitar yang mempengaruhi amalan tenaga mampan. Kursus ini juga membolehkan anda menjalani tahun penempatan pasca siswazah.

Kenapa Pilih Kursus ini?

Program MSc silang disiplin kami dalam Tenaga Lestari dengan Amalan Perindustrian menyediakan latihan yang luas dan asas untuk memahami sistem dan aplikasi tenaga mampan dan boleh diperbaharui serta faktor sosial, ekonomi, kawal selia dan persekitaran yang mengawal tenaga mampan. Ia akan memberi anda kemahiran untuk menjadi pakar dalam industri yang penting dan berkembang pesat ini.

Pelajari kursus antara disiplin ini dan anda akan mempelajari konsep utama kelestarian dan boleh diperbaharui dengan pelbagai modul teori dan praktikal yang diajar oleh ahli akademik terkemuka dunia yang pakar dalam bidang mereka dan mempunyai akses kepada pelbagai kemudahan dan sumber yang luar biasa.

Anda juga akan berpeluang untuk menjalani tahun penempatan pascasiswazah. Fakulti mempunyai hubungan yang hebat dengan pelbagai rakan kongsi industri, termasuk Fluor, ExxonMobil, Sistem BAE, Cres Power dan NPL.

Apa yang anda akan belajar

Kursus ini mengambil pendekatan antara disiplin kepada sektor ini, membolehkan anda memperoleh gambaran keseluruhan yang sangat baik tentang kemampanan tenaga dan tenaga boleh diperbaharui di samping memberi anda peluang untuk mengkhususkan diri dalam aspek tertentu seperti angin, suria, storan tenaga mampan dan tenaga pintar dan aplikasi AI.

Anda akan bermula dengan menerokai prinsip teras dalam sistem dan aplikasi tenaga mampan/sifar bersih.

Komponen projek dan makmal akan membolehkan anda memperoleh kemahiran praktikal, teknikal dan boleh dipindah milik. Elemen kepimpinan dan pengurusan perubahan juga akan diterapkan sepanjang kerja projek kumpulan.

Anda akan terlibat secara aktif dalam aspek penyelidikan program sebagai sebahagian daripada projek disertasi anda. Untuk ini, anda akan disepadukan ke dalam salah satu pasukan penyelidikan kami, berdasarkan pilihan topik yang anda minati dalam pelbagai projek berkaitan sistem tenaga dan diawasi rapi oleh salah seorang kakitangan penyelidik pakar kami. Projek penyelidikan akan dijalankan merentas tema yang sangat relevan dan pelbagai disiplin dalam Fakulti Kejuruteraan dan Sains Fizikal, dengan beberapa sumbangan daripada institut lain, pusat penyelidikan dan fakulti di Surrey.

Melengkapkan program ini akan memberikan anda kemahiran pakar dan pemahaman yang dicemburui tentang sektor ini, meningkatkan kerjaya anda dan dengan itu menangani teknologi tenaga dan jurang kemahiran.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Kemudahan

Mengenai Sekolah

Soalan