Keystone logo
University of Surrey MSc Tenaga Lestari
University of Surrey

MSc Tenaga Lestari

7G7M+42, United Kingdom

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Feb 2025

GBP 19,000 / per year *

Di kampus

* untuk pelajar luar negara sepenuh masa / £10,500 untuk pelajar UK sepenuh masa | £5,300 untuk pelajar UK sambilan | £9,500 untuk pelajar separuh masa di luar negara

pengenalan

Ijazah MSc Tenaga Lestari kami mengguna pakai pendekatan antara disiplin ke lapangan, menawarkan pelajar pemahaman yang komprehensif tentang kelestarian tenaga dan sumber boleh diperbaharui. Ia juga menyediakan peluang untuk pengkhususan dalam bidang seperti tenaga angin, tenaga suria, penyimpanan tenaga mampan dan menyepadukan tenaga pintar dengan aplikasi AI.

Kenapa Pilih Kursus ini?

Program MSc silang disiplin kami dalam Tenaga Lestari menyediakan latihan yang luas dan asas untuk memahami sistem dan aplikasi tenaga mampan dan boleh diperbaharui serta faktor sosial, ekonomi, kawal selia dan alam sekitar yang mengawal tenaga lestari. Ia akan memberi anda kemahiran untuk menjadi pakar dalam industri yang penting dan berkembang pesat ini.

Pelajari kursus antara disiplin ini dan anda akan mempelajari konsep utama kelestarian dan boleh diperbaharui dengan pelbagai modul teori dan praktikal yang diajar oleh ahli akademik terkemuka dunia yang pakar dalam bidang mereka dan mempunyai akses kepada pelbagai kemudahan dan sumber yang luar biasa.

Apa yang anda akan belajar

Kursus ini mengambil pendekatan antara disiplin kepada sektor ini, membolehkan anda memperoleh gambaran keseluruhan yang sangat baik tentang kemampanan tenaga dan tenaga boleh diperbaharui di samping memberi anda peluang untuk mengkhususkan diri dalam aspek tertentu seperti angin, suria, storan tenaga mampan, tenaga pintar dan aplikasi AI.

Anda akan bermula dengan menerokai prinsip teras dalam sistem dan aplikasi tenaga mampan/sifar bersih.

Komponen projek dan makmal akan membolehkan anda memperoleh kemahiran praktikal, teknikal dan boleh dipindah milik. Elemen kepimpinan dan pengurusan perubahan juga akan diterapkan sepanjang kerja projek kumpulan.

Anda akan terlibat secara aktif dalam aspek penyelidikan program sebagai sebahagian daripada projek disertasi anda. Untuk ini, anda akan disepadukan ke dalam salah satu pasukan penyelidikan kami, berdasarkan pilihan topik yang anda minati dalam pelbagai projek berkaitan sistem tenaga dan diawasi rapi oleh salah seorang kakitangan penyelidik pakar kami.

Projek penyelidikan akan dijalankan merentas tema yang sangat relevan dan pelbagai disiplin dalam Fakulti Kejuruteraan dan Sains Fizikal, dengan beberapa sumbangan daripada institut lain, pusat penyelidikan dan fakulti di Surrey.

Melengkapkan program ini akan memberikan anda kemahiran pakar dan pemahaman yang dicemburui tentang sektor ini, meningkatkan kerjaya anda dan dengan itu menangani teknologi tenaga dan jurang kemahiran.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Kemudahan

Mengenai Sekolah

Soalan