Keystone logo
© BIMM University
University of Surrey

University of Surrey

University of Surrey

pengenalan

University of Surrey adalah komuniti idea dan orang global, yang didedikasikan untuk pendidikan dan penyelidikan yang mengubah hidup. Dengan kampus yang indah dan bersemangat, kami menyediakan pengajaran dan pembelajaran praktikal yang luar biasa untuk memberi inspirasi dan memperkasakan pelajar kami untuk kejayaan peribadi dan profesional. Melalui kakitangan dan pelajar kami, Surrey mencapai banyak perkara.

Selain pengajaran berkualiti tinggi, universiti ini menyediakan akses kepada banyak perkhidmatan dan sumber sokongan akademik. Pelajar antarabangsa dapat menerima bantuan dengan kemahiran berbahasa mereka, dan terdapat banyak perkhidmatan untuk membantu mereka dengan mudah memasuki kehidupan universiti.

143436_rsz_220_learning_centre_building.jpg

Terdapat juga banyak sokongan kerjaya yang tersedia. Pelajar dari semua bidang mata pelajaran boleh mendapat manfaat daripada sokongan perniagaan dan bimbingan keusahawanan. Setiap orang boleh meneroka idea yang berbeza, membangunkan kemahiran perniagaan yang diingini dan meningkatkan prospek graduan mereka. Rekod prestasi kami untuk kebolehpasaran siswazah adalah salah satu yang terbaik di UK, dengan 95% daripada siswazah kami dalam pekerjaan atau melanjutkan pelajaran dalam tempoh 15 bulan selepas tamat pengajian - Tinjauan Hasil Siswazah 2023.

Di Surrey, kami melakukan segala yang kami mampu untuk membuat anda merasa selamat, tenang dan gembira semasa anda di universiti. Kampus kami akan menjadi kediaman kedua anda dan anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti kampus kami yang rapat. Kakitangan kami selalu mengutamakan pelajar kami. Tidak kira apa yang anda perlukan, ada seseorang di Surrey yang dapat membantu. Kami mempunyai pusat khidmat nasihat dan sokongan pelajar yang berdedikasi di MySurrey Hive, pasukan Sokongan Pelajar Antarabangsa yang ramah, pendeta pelbagai agama dan pelajar yang berada di tempat mempunyai akses kepada sokongan dan bimbingan dari staf akademik mereka.

143441_rsz_dsc_9505.jpg

Dari bulan September 2020, kami akan menyediakan semua salinan digital buku teks penting mereka kepada semua pelajar sarjana dan pelajar pascasiswazah kami. Ini adalah sebahagian daripada komitmen kami untuk menjadikan universiti lebih mudah diakses, yang membolehkan anda belajar dalam persekitaran yang lebih digital.

Kehidupan di universiti lebih daripada sekadar kuliah dan kerja kursus, kami memastikan bahawa pengalaman universiti anda bervariasi dan memuaskan semaksimum mungkin, memberikan anda peluang tanpa henti untuk memanfaatkan waktu anda sepenuhnya dengan kami.

Sekiranya anda berminat dengan sukan atau ingin terus aktif semasa anda di universiti, Surrey Sports Park adalah tempat untuk pelbagai kemudahan kelas pertama, termasuk kolam renang berukuran Olimpik lapan lorong, gim 120 stesen dan pendakian tinggi 10m dinding. Sekiranya anda hanya ingin bersenang-senang dan bertemu dengan orang baru, Persatuan Pelajar kami juga mempunyai pelbagai kelab dan pertubuhan yang menarik dan menganjurkan acara dan peluang sukarela yang tidak dapat dilupakan untuk memastikan anda mempunyai pengalaman terbaik di universiti.

Hanya 34 minit dari London dengan kereta api, para pelajar dapat menikmati kampus dan kawasan Surrey yang indah dan mesra. Guildford adalah sebuah bandar yang ramai dan ramah dan dikelilingi oleh kawasan desa yang indah.

Surrey berusaha untuk memberi inspirasi kepada pelajar untuk melihat dunia dengan cara baru, untuk berani dalam pekerjaan mereka dan mengalami semua yang dibawa oleh kehidupan pelajar.

143438_rsz_2screen_shot_2020-11-07_at_95945_pm1.png

Ciri-ciri Kampus

Kampus utama kami terletak di Bukit Stag, berhampiran dengan pusat bandar Guildford dan bersebelahan dengan Katedral Guildford. Ia adalah kampus yang indah dan rimbun yang penuh dengan ruang untuk berehat, serta kebanyakan kemudahan pelajar kami, termasuk Perpustakaan dan Pusat Pembelajaran, MySurrey Hive, Kesatuan Pelajar, serta kedai, bar dan kafe. Kami mempunyai kampus kedua , di Manor Park, tidak jauh dari sini, yang menempatkan Fakulti Kesihatan dan Sains Perubatan, Taman Sukan Surrey, dan banyak lagi penginapan.

Kedua-duanya dihubungkan dengan baik dengan berjalan kaki, berbasikal atau bas.

Terdapat lebih 6,000 bilik tidur belajar di kampus, sekurang-kurangnya separuh daripadanya mempunyai pancuran mandian dan tandas en suite serta jalur lebar percuma tanpa had. Terdapat pilihan untuk memenuhi semua belanjawan dan keperluan dan anda dijamin penginapan universiti pada tahun pertama anda selagi permohonan anda tiba tepat pada masanya. Semua kediaman pelajar dilayan sendiri dengan kemudahan dapur berkongsi dan dipantau oleh keselamatan 24/7.

Di luar kampus, terdapat pelbagai jenis perumahan di kawasan Guildford yang disewa secara persendirian atau melalui Skim Pengurusan Harta University of Surrey sendiri.

  Kemasukan

  While many PWPs are psychology graduates this is not a necessity. Applications are welcomed from people with experience working in mental health or similar services who may not have been in education recently. Services will also have individual person specifications you are required to meet.

  Postgraduate route

  Accumulated credit volume of 360 FHEQ Level 4-6 credits (achieved to 2:1), of which at least 120 will be at FHEQ Level 6. Students should be working/ have recent experience in a relevant healthcare setting.

  Other entry requirements: Each student that is employed by the Improving Access to Psychological Therapies service is subject to the Rehabilitation of Offenders Act (1974) Section 4 (2) (Exemptions) Order 1975 and DHSS Circular HC (88)9 guidelines regarding police checks and child protection.

  Undergraduate route

  Students will normally hold a previously accumulated credit volume of 120 FHEQ Level 5 credits and 120FHEQ Level 4 credits. Students should be working/ have recent experience in a relevant healthcare setting. Students who do not have the above academic profile should seek advice as it may not exclude them from applying for our modules and programs of study.

  English language requirements

  • IELTS: 6.5 overall including 6.0 in each category.

  If you do not currently meet the level required for your program, offer intensive pre-sessional English language courses, designed to take you to the level of English ability and skill required for your studies.

  For more information about admission requirements, please visit the university website.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Polisi Am dan Maklumat mengenai Biasiswa atau Pilihan Pembiayaan

  Temui bagaimana kami boleh menyokong pengajian pascasiswazah anda dengan pelbagai dermasiswa dan biasiswa terus daripada University of Surrey dan pembekal luar.

  Sila layari universiti untuk maklumat lanjut.

  Applying for a Masters at Surrey

  Postgraduate Online events on 26th April, 17th May and 22nd May.

  Anugerah & Akreditasi

  Universiti Terbaik untuk Pekerjaan Siswazah

  Panduan Lengkap Universiti The Times dan Sunday Times (2022)

  Tempat ke-4 di UK untuk kepuasan pelajar secara keseluruhan

  Tinjauan Pelajar Kebangsaan (2023)

  Pemenang Perkhidmatan Kerjaya/Kebolehkerjaan Universiti Terbaik di UK

  Anugerah Kebolehkerjaan Universiti Kebangsaan (2022)

  ke-13 di UK dalam Jadual Liga Panduan Lengkap Universiti

  Panduan Lengkap Universiti (2024)

  ke-46 di dunia untuk kemampanan

  Kedudukan Kesan Universiti Times Higher Education (THE).

  ke-285 di dunia

  Kedudukan Universiti Dunia QS (2024)

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  • Dapatkan sokongan dan nasihat 24x7 tentang isu kajian dan hal peribadi melalui portal dalam talian MySurrey kami atau secara peribadi di MySurrey Hive.
  • Manfaatkan perkhidmatan kerjaya pelajar UK yang boleh dikatakan paling berkesan untuk mengatur penempatan kerja, mencari pekerjaan pelajar atau merancang laluan anda selepas tamat pengajian.
  • Akses penjagaan penting melalui amalan perubatan di kampus dan Pusat Kesejahteraan kami.
  • Hubungi pasukan pelajar antarabangsa kami yang berdedikasi untuk mendapatkan bantuan sepanjang proses permohonan, termasuk memohon visa dan membuat persediaan untuk beberapa minggu pertama anda di Surrey.
  • Harapkan Kesatuan Pelajar untuk mewakili pelajar dan memberikan sokongan dengan isu akademik, penginapan dan banyak lagi.

  Di seberang kampus kami yang indah dan rimbun, anda akan temui pilihan tempat makan, minum dan melepak yang hebat. Selain pilihan kedai dan kafe, terdapat juga kemudahan seperti The Snug, ruang pelajar yang boleh ditempah dengan sofa selesa yang besar, skrin 85" dan PlayStation.

  Terdapat lebih daripada 180 persatuan pelajar – sesuai untuk membantu anda mencari hobi baharu, atau meneruskan minat sedia ada dengan orang yang berfikiran sama. Jika anda sedang mencari gaya hidup aktif, University of Surrey juga mempunyai lebih 40 kelab sukan untuk disertai, daripada bola sepak hingga lacrosse dan bola tampar. Ini berpusat di Surrey Sports Park di kampus, yang juga menempatkan kolam renang 50m dan gimnasium 120 stesen.

  Kesatuan Pelajar juga menganjurkan acara yang tidak dapat dilupakan dan peluang sukarelawan untuk memastikan anda mendapat pengalaman universiti yang terbaik.

  Lokasi

  • Guildford

   University of Surrey Guildford, , Guildford

  Soalan