Keystone logo
University of New York - Tirana (UNYT) Sarjana Sains dalam Sains Komputer
University of New York - Tirana (UNYT)

Sarjana Sains dalam Sains Komputer

Tirana, Albania

0 Months

Request teaching languages

Sambilan

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

M. Sc. dalam Sains Komputer ditawarkan oleh Universiti New York Tirana dengan kerjasama University of Greenwich, meneruskan visi kami untuk menyampaikan program-program kualiti Amerika dan Eropah untuk pelajar-pelajar kita. Program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan lanjutan terhadap bidang teras sains komputer, dan juga membolehkan pengkhususan kursus elektif yang berbeza. Selepas menamatkan komponen yang diajar, pelajar juga diminta untuk menjalankan projek individu dan menghasilkan disertasi.Siapa yang Patut Memohon

• Adakah anda baru sahaja menamatkan Ijazah Sarjana Muda anda dan anda ingin sambung pengajian lanjut?

Jika anda baru-baru ini selesai ijazah pertama anda dalam Sains Komputer dan bersemangat untuk memajukan pengajian ke peringkat Sarjana, program ini memberikan keluasan di kawasan tradisional Sains Komputer dan mendalam dari segi penyelidikan dan projek-projek individu.Pelajar-pelajar yang bercita-cita untuk kajian kedoktoran akan mencari program ini pengenalan yang lancar ke dalam dunia penyelidikan akademik.


• Adakah anda sedang mencari rangsangan kepada kerjaya anda?

Jika anda sudah menjadi profesional yang bekerja dalam industri IT, program ini akan menyediakan anda dengan kelebihan dari segi kemahiran profesional dan kepimpinan dan pengurusan kualiti yang sangat diperlukan untuk kerjaya profesional yang berjaya.


• Adakah anda seorang pelajar antarabangsa?

Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia, dan program Master kita mengambil amalan perniagaan antarabangsa kira, kerana ia diajar oleh fakulti yang berkelayakan yang dibezakan untuk pengajaran dan kepakaran profesional di universiti serantau dan antarabangsa. Juga, kami menyediakan sokongan daripada kakitangan khusus dengan pengalaman yang luas dalam hal-hal pelajar antarabangsa.


• Adakah anda seorang pelajar dengan berlainan jenis kelayakan?

Jika anda mempunyai ijazah pertama dalam disiplin (Elektronik, Matematik dan lain-lain) dan anda mahu meneruskan pengajian lanjutan dalam Sains Komputer, program Sarjana menyediakan program bridging yang lancar akan melengkapkan pelajar dengan konsep-konsep asas yang diperlukan sebelum meneruskan perjalanan ke program sebenar kandungan.

&nbsp

Struktur Program

Struktur asas akademik M.Sc. adalah gambaran keseluruhan semua bidang kefungsian untuk perniagaan. Yang pertama lapan kursus terdiri daripada mata pelajaran sains komputer penting, meliputi konsep-konsep utama dalam seni bina komputer, rangkaian, pangkalan data, sistem operasi dan kejuruteraan perisian. Selepas menamatkan program teras mereka, pelajar boleh memilih daripada tiga bidang tumpuan.

• Pengurusan Pangkalan Data
• Rangkaian dan Keselamatan
• Kejuruteraan perisian


Tempoh bahagian yang diajar oleh M.Sc. program ialah 12 bulan.Pelajar akan dikehendaki menyerahkan disertasinya mereka dalam tempoh enam bulan selepas tamat kursus. Modul terdiri daripada sejumlah 40 jam penghantaran yang tersebar di dua hujung minggu ganti sebulan, dan dua sesi empat jam pada hari bekerja, biasanya hari Jumaat.Syarat Kemasukan

• Ijazah pertama, dalam mana-mana bidang yang berkaitan, dari institusi yang diiktiraf
• Di mana bahasa pertama pemohon 's bukan bahasa Inggeris, bukti kecekapan dalam bahasa Inggeris melalui kelayakan bahasa Inggeris Antarabangsa diiktiraf (TOEFL 213 skor komputer / IELTS Tahap 6.0) atau keterangan lain yang difikirkan sesuai, seperti pengajian bagi ijazah pertama melalui media Bahasa Inggeris, dan lain-lain Untuk yang kedua, calon-calon akan ditemuduga dan mungkin diperlukan untuk menduduki ujian diagnostik yang ditadbir oleh pihak sekolah.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Ijazah Sarjana dalam Kimia Teoritis dan Pemodelan Komputasi
    • Santiago de Compostela, Sepanyol
  • Ijazah Sarjana dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi (Di Tempat)
    • Santiago de Compostela, Sepanyol
  • Ijazah Sarjana dalam Penglihatan Komputer
    • Santiago de Compostela, Sepanyol