Keystone logo
University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

pengenalan

Persekitaran yang merangsang kajian dan penyelidikan di Switzerland

Yang Universiti Neuchatel (UniNE) merupakan institusi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai sebuah universiti pada skala manusia. Dengan 4380 pelajar dari Switzerland dan seterusnya (hampir 20% daripada pelajar-pelajar dari luar negara), ia menyediakan pengajaran dan sokongan yang berkualiti tinggi. Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana darjah serasi dengan kebanyakan universiti Eropah yang lain dan sejajar dengan jangkaan masyarakat dalam pelbagai bidang yang inovatif dan canggih.

Pertengahan antara Geneva dan Zurich, di tengah-tengah Eropah, UniNE adalah tempat yang sesuai untuk mereka yang ingin belajar atau menjalankan penyelidikan peringkat tinggi dalam persekitaran yang indah, berhampiran tasik dan gunung. Dalam Neuchâtel, kegiatan pelajar penyelidik dan 'mengambil tempat di seluruh bandar, dalam pelbagai tetapi berdekatan tempat. Ini memastikan hubungan yang rapat dan saling membantu, khususnya antara pemula dan pelajar maju.

Fakta utama dan angka

4380 pelajar hampir 60% daripada mereka perempuan 552 calon kedoktoran lebih 40% dari luar Switzerland 740 kakitangan (FTE setara) yang mana hampir 70% adalah guru 935 darjah dianugerahkan pada bulan November 2011

SEJARAH

Yang Akademi Neuchatel telah ditubuhkan pada tahun 1838. Ia berhutang kelahirannya bukan sahaja kepada kehendak politik yang kuat untuk menyediakan rantau ini dengan institusi pengajian tinggi berkualiti tinggi, tetapi juga kepada ahli geologi dan ahli paleontologi Louis Agassiz yang membuat kemajuan saintifik yang ketara pada masa itu. Pada tahun 1866, Akademi itu terdiri daripada Fakulti Sastera, Fakulti Sains dan Fakulti Undang-undang, dan juga beberapa institusi peringkat sekolah tinggi. Pada tahun 1873, Fakulti Teologi telah ditambah. Oleh firman Majlis Grand 18 Mei 1909, Akademi Neuchatel telah ditubuhkan secara rasminya sebagai Universiti Neuchatel.

Selain penamaan semula institusi itu, undang-undang 1910 Pendidikan Tinggi mencipta satu sekolah perniagaan, dan memberi peluang untuk menjalankan kajian kedoktoran dalam semua fakulti pelajar. Sejak penubuhannya, UniNE sentiasa berusaha untuk menyediakan pendidikan di peringkat yang paling tinggi. saiz yang sederhana meminjamkan dinamisme dan fleksibiliti yang diperlukan untuk mencapai matlamat ini.

Mengapa memilih Universiti Neuchatel

Komitmen kepada pengajaran yang diilhamkan dan inspirasi

Apa yang membezakan Universiti Neuchatel atas segala-galanya adalah kualiti tenaga pengajar. Apabila menyewa, kami memastikan bahawa setiap guru mempunyai kemahiran tinggi dan reputasi antarabangsa dalam kawasan masing-masing penyelidikan. Hasilnya, profesor kami amat berminat dengan apa yang mereka mengajar - tetapi itu bukan semua. Untuk mengajar di UniNE, mereka juga mesti memenuhi piawaian pedagogi tinggi supaya mereka boleh berkongsi pengetahuan mereka dengan cara yang memberi inspirasi kepada pelajar-pelajar mereka.

A membaca dengan teliti cepat melalui pakar kami 'siapa yang yang' akan membantu anda mendapat tahu beberapa profesor kami.

Sebuah tempat yang sehaluan untuk mengkaji

Tidak seperti universiti yang lebih besar, tidak mahu namanya disiarkan tidak menjadi pilihan utama di Universiti Neuchatel. Sebaliknya, orang-orang untuk mengenali antara satu sama lain - mereka berbincang dan bertukar-tukar idea, dan pelajar sering menghadapi guru-guru mereka keluar dari kelas. Ada rasa perpaduan dan sokongan antara pelajar, khususnya antara pelajar maju dan pemula. Ini membolehkan anda untuk membina persahabatan yang akan berlangsung anda sepanjang kerjaya profesional anda dan kehidupan anda di luar.

kaedah pengajaran yang unik

Di Universiti Neuchatel, pelajar mengambil bahagian secara aktif dalam pelajaran, membantu kefahaman dan meningkatkan kecekapan kerja. Groupwork, seminar dan lawatan sering dianjurkan, tidak seperti di universiti lebih besar di mana bentuk-bentuk pengajaran sering tidak ada, memandangkan ke atas sebanyak seratus pelajar boleh menghadiri satu kursus.

Pelajar dari seluruh dunia

Universiti Neuchatel mempunyai reputasi antarabangsa: 21% daripada badan pelajar yang datang dari luar Switzerland (kira-kira 100 bangsa). Seperti kepelbagaian budaya adalah aset yang besar, baik dari segi pengajaran dan suasana di kampus.

pelajar yang menarik dalam penyelidikan

Terima kasih kepada saiz yang agak kecil daripada Universiti Neuchatel, pelajar boleh menjadi peserta aktif bukan hanya penonton. Mereka dimulakan ke dalam pengeluaran pengetahuan awal dalam pelajaran. Lebih-lebih lagi pelajar sarjana muda (dalam beberapa bidang) dan pelajar master mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam projek-projek dengan pelajar PhD dan penyelidik lain. Penglibatan pelajar sarjana dalam penyelidikan membuka prospek menarik bagi pembangunan profesional. Malah, ramai institusi Universiti Neuchatel telah menubuhkan hubungan dengan firma-firma di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Lokasi

  • Neuchâtel

    Avenue du 1er-Mars 26 CH-2000 Neuchâtel, , Neuchâtel

    Soalan